Amsterdam Plaza
Woningen

Sfeer creëren met verlichting

Veel mensen onderschatten de impact van verlichting op de sfeer in hun woning. Als mensen een woning gaan inrichten, focussen zij zich vaak als eerste op de vloer, de keuken, de kleur op de muren en de meubelen. De keuze voor de verlichting is echter enorm belangrijk voor de sfeer en ook de keuze voor welke stijl verlichting je kiest is erg bepalend voor de stijl van je woning. Een schemerlamp zorgt in je woonkamer bijvoorbeeld vaak voor gezellige, intieme sfeer terwijl een te felle vorm van verlichting juist kan zorgen voor een ongezellige, koude sfeer.

Verschillende lampen voor verschillende ruimtes  

Als je je woning gaat inrichting wil je misschien in eerste instantie niet teveel aandacht schenken aan de verschillende soorten lampen waar je per ruimte uit kunt kiezen. Tussen de verhuizing en het inrichten door ben je al lang blij als het licht het doet. Eenmaal gesetteld is het echter toch een goed idee om per ruimte in je woning eens te gaan kijken welke lamp mooi zou passen, want dit maakt de verschillende vertrekken in je woning wel echt af. Kijk bijvoorbeeld eens naar een mooie kroonluchter voor boven de eettafel of voor in gang. Zeker in een klassieke inrichting voor je woning komt een kroonluchter vaak helemaal tot zijn recht.

De kosten van verlichting

Je denkt misschien dat de kosten voor al die verschillende lampen die je moet aanschaffen voor ieder vertrek enorm hoog zullen zijn. Natuurlijk kan je het ook qua kosten zo gek maken als je zelf wil, maar je kan er bijvoorbeeld wel voor kiezen om simpele lampen te combineren met duurdere varianten. Voor ruimtes waar je minder vaak komt volstaat een goedkopere, simpele lamp prima waardoor je geld overhoudt voor een mooie lamp in de vertrekken waar je veel aanwezig bent, zoals de woonkamer en boven de eettafel. 

Kroonluchters van Lampentotaal.nl

Als je ervoor hebt gekozen om een mooie kroonluchter aan te schaffen, kun je hiervoor heel goed terecht bij Lampentotaal.nl. Je hebt een ruime keuze aan verschillende soorten kroonluchters. De prijzen van de kroonluchters lopen uiteen, dus voor ieder budget is er de keuze voor een mooie kroonluchter die past binnen je interieur. Let er ook goed dat je de juiste peertjes voor de kroonluchter koopt, want deze kunnen verschillen van de reguliere peertjes die je voor je andere lampen aan kan schaffen. Let bij de keuze voor peertjes ook goed op welke je aanschaft. Goedkoop kan in dit geval echt duurkoop zijn omdat de iets duurdere lampjes vaak veel langer mee gaan.