Amsterdam Plaza
Image default
Aanbiedingen

Waarom zou je kunstgras moeten leggen in de herfst?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om kunstgras in hun tuin te leggen in plaats van écht gras en dat is natuurlijk niet zomaar. Ben je ook benieuwd naar de belangrijkste voordelen van kunstgras en wat het voor je gazon kan doen, zelfs tijdens de herfst? Lees dan snel verder voor meer tips en inspiratie!

De voordelen van kunstgras leggen in de herfstperiode

Kunstgras is gras dat uit kunststof bestaat maar er nét echt uitziet. Hieronder enkele goede redenen om nu al in de herfst een nieuw gazon aan te laten leggen met kunstgras:

1. Kunstgras is gemakkelijk zelf te leggen

Ten eerste is kunstgras héél gemakkelijk te leggen aangezien het eigenlijk bestaat uit allemaal lappen rubber met daarop gras in een vaste kunststof. Je hoeft dus geen tuin af te graven, speciale voeding in de ondergrond aan te brengen en andere voorbereidende werkjes of onderhoudsklusjes te houden om je tuin te beginnen aanleggen.

Kunstgras leggen doe je dus gemakkelijk zelf, waardoor je ook nog eens geld bespaart aan een tuinbedrijf. Het enige wat je moet doen is kunstgras kopen in het juiste formaat en deze op correcte wijze plaatsen. In één twee drie heb je dan een prachtig gazon!

2. Een prachtige tuin eenmaal het lente wordt

Daarbij is een kunstgras tuin aanleggen in de herfst een goede manier om meteen van een groen, fris gazon te genieten zodra het weer wat beter wordt aan het begin van de lente, Echt gras takelt immers nogal snel af door weersomstandigheden als sneeuw en vorst en dat betekent dat je tuin er na de winter niet bepaald mooi uitziet.

Kies je voor een gazon met kunstgras? Dan blijft het gras het hele jaar door even lang én even groen, waardoor je al op die eerste lentedagen volop geniet van een prachtig uitzicht op je tuin.

3. Weinig onderhoud, ook tijdens de lente en zomer

De voordelen van kunstgras in de herfst aanleggen gaan duidelijk verder dan enkel dit seizoen. Niet alleen weet je dankzij kustgras zeker dat je gazon er beter uitziet als het mooi weer. Je hoeft ook helemaal niets te doen om dat zo te houden. Het onderhoud dat je aan kunstgras hebt is zo goed als nul en daardoor heb je véél meer tijd vrij om effectief van je nieuwe tuin te genieten.

Nooit meer randjes afknippen, onkruid uittrekken of het gras maaien. Het enige wat je moet doen is je kunstgras één keer op de juiste manier leggen en je hebt er jaren plezier aan. Dat is voor veel mensen meteen de doorslaggevende factor om écht gras links te laten liggen en in plaats daarvan te investeren in een kunstgras gazon!

https://www.kunstgrasdirect.nl