Amsterdam Plaza
Aanbiedingen

Je tuinhuis of overkapping zomerklaar maken? Begin nu alvast

Het lijkt er nu misschien nog niet op, maar de zomer zit er toch echt aan te komen. We moeten het nu helaas nog doen met behoorlijk veel regen, wind en lage temperaturen maar voor je het weet kunnen we de korte broeken weer uit de kast trekken! Dan wil je natuurlijk helemaal klaar zijn om je dagen buiten door te brengen. Begin daarom nu alvast met het zomerklaar maken van jouw tuinhuisje of overkapping zodat je straks optimaal kunt genieten! 

De grote schoonmaak 

Vooral spinnen vinden het prima dat jij ’s winters weinig of geen gebruikmaakt van je tuinhuis of overkapping. Ze kunnen deze maanden dan ook heerlijk hun gang gaan en spinnen hun web graag in alle hoeken en gaten van je buitenruimte. Zodra je jouw tuinhuisje of overkapping weer in gebruik wil gaan nemen omdat het buiten warmer wordt, zul je de spinnen echter weer moeten verwijderen van hun overwinterplek. Dat is soms een flink klus! 

Kleine kruipers zijn echter niet je enige probleem, ook stof, bladeren en aanslag op je tuinmeubels kan voor een groot karwei zorgen. Door nu alvast met deze schoonmaak te beginnen, hoef je straks als het mooi weer is alleen nog de kussensop je tuinstoelen of loungeset te leggen, en genieten maar.

De planten en bloemen weer op orde

Grote kans dat jouw tuinhuis of overkapping wel wat decoratie in de vorm van planten en bloemen kan gebruiken. Als je er ieder jaar voor kiest om in het voorjaar eenjarige planten aan te schaffen, is dit het moment om dat te doen. De planten kunnen nu namelijk wennen aan hun omgeving zodat ze in de zomer voluit kunnen bloeien. 

Een paar hangplanten aan de zijkant van je tuinhuis plaatsen kan bijvoorbeeld een mooi effect geven. Of plaats een mooie heg dicht langs de rand van je overkapping voor wat extra privacy. Door deze klus nu alvast op te pakken, kun je er straks alleen maar meer van genieten.

Zorg voor gezelligheid 

Om je tuinhuis of overkapping echt zomerklaar te maken, mag gezelligheid niet ontbreken. Gezelligheid kun je toevoegen in de vorm van sfeerverlichting, een buitenkachel voor extra warmte of tuindecoratie zoals beeldjes en wandversiering. 

Kies je voor een buitenkachel? Dan zorg je niet alleen voor warmte maar zeker ook voor een mooie blikvanger. Of je jouw buitenkachel nu onder je overkapping plaatst of midden op je terras, je zult er ongetwijfeld heel veel plezier van hebben! 

Begin nu, geniet later

Het voorjaar zit vol klusjes die je liever niet zou doen maar die wel je zomergenot versterken. Onkruid wieden, de tuin op orde maken en zo ook het zomerklaar maken van je tuinhuis of overkapping. Want alles wat je nu doet, hoef je straks niet meer te doen!

 

https://www.kaggels.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoogwerker huren: Financieel aantrekkelijk voor bouwprojecten

Geld besparen door middel van bouwleveranciers doe je zo

Voor al jouw rokerswaren ga je naar 24high.nl