Amsterdam Plaza
Image default
Zakelijk

Vul jij de vacature pedagogisch medewerker?

Wij hebben een vacature pedagogisch medewerker open staan voor de Voorschool Amsterdam. Als medewerker ga je aan de slag om kinderen voor te bereiden op de stap naar basisonderwijs. Je geeft kinderen de kennis mee die nodig is, stuurt kinderen op een speelse manier en weet precies hoe je kinderen kunt motiveren. Als Pedagogisch medewerker weet je altijd het beste uit jonge kinderen te halen. Zodat ze begrijpen wat er van hun verwacht wordt op een unieke manier. Want wij werken met veel motiverende factoren waar je niet zonder kunt. Je kunt denken aan spelletjes maar ook aan leren hoe je bij een tafel moet zitten en dat er ook dingen van kinderen verwacht wordt. Met de voorschool Amsterdam maken kinderen dus op een leuke en speelse manier kennis hoe school werkt en wat er van deze groep kinderen allemaal verwacht wordt. Je komt bij ons kinderen tegen die wat achterstanden hebben. Maar ook kinderen die leergierig zijn en gestimuleerd moeten worden om die ontwikkeling door te zetten. Gedurende het voorschoolse traject hebben wij verschillende gesprekken.

Voorschool Amsterdam, als pedagogisch medewerker maak je het verschil.

Bij de voorschool Amsterdam ben je als pedagogisch medewerker voortdurend aan het anticiperen op wat de kinderen al kunnen en nog moeten leren. Dit is absoluut maatwerk waarbij je veel genoegdoening kunt halen uit wat je deze groep kinderen kunt meegeven. Waarbij je ook een adviserende rol vervult richting de ouders van de kinderen. Je denkt mee en adviseert over de schoolkeuze, mogelijkheden en onmogelijkheden die er zijn. Zodat het kind uiteindelijk op de juiste plek komt om zichzelf helemaal te ontplooien. Dat is een bijzondere maar vooral heel erg leuke verantwoordelijkheid. Daarnaast ben je voor ouders ook het aanspreekpunt op momenten dat er vragen of opmerkingen zijn. Je bent dus echt een belangrijke schakel. Waarbij je precies weet wat, hoe en wanneer je moet schakelen. Je werkt als pedagogisch medewerker samen met collega┼Ť en deelt visie, missie en kennis als een echt en vooral hecht team.

Kinderen voorbereiden op school

Je taak is om kinderen voor te bereiden op wat school van de kinderen verwacht. Door kinderen te activeren en motiveren waardoor kinderen groeien. Het voorbereiden van kinderen op de school waar ze naartoe gaan is echter niet het enige dat je doet. Je voorziet ouders ook in advies voor extra zorgen die je hebt. Je kunt denken aan logopedie, fysio of andere hulp die mogelijk kunnen helpen.