Amsterdam Plaza
Image default
Aanbiedingen

Trachycarpus wagnerianus versus Trachycarpus fortunei

De Trachycarpus fortunei is één van de populairste palmsoorten in Europa. En dat is niet voor niks, want deze palm heeft lange stelen en zeer sierlijke, sprietachtige bladeren. Hierdoor lijkt deze palm met recht op een soort waaier, vandaar ook de alternatieve Nederlandse naam ‘Chinese waaierpalm’. Deze palm komt oorspronkelijk uit China en wordt ook wel henneppalm genoemd. De Trachycarpus wagnerianus, ook wel wagnerpalm genoemd, kan worden gezien als het broertje van de Trachycarpus fortunei. Hoewel deze Trachycarpus soort wat minder bekend is in ons land, overtreft hij zijn uitermate populaire zusje op vele vlakken. Welke punten dit zijn, lees je allemaal in deze blog. Lees dus snel even verder!

 

Kou, wind en nattigheid

 

Hoewel beide soorten palmen even winterhard zijn, is vooral de Trachycarpus wagnerianus uitermate bestand tegen een combinatie van kou, wind en nattigheid. Omdat deze palm over kleine, stijve bladeren beschikt, kan deze goed tegen een stootje. Harde wind is geen enkel probleem, terwijl dit van de Trachycarpus fortunei toch wel de grootste vijand blijkt te zijn. Omdat de Trachycarpus wagnerianus vandaag de dag gekweekt wordt in koudere gebieden in Europa, waaronder de Pyreneeën en Noord-Italië, kan deze soort relatief goed tegen kou. Hoewel het hier gedurende de zomer erg warm kan worden, valt er ook geregeld sneeuw waar de palm aan blootgesteld wordt. Zo hoef je niet bang te zijn dat je mooie Trachycarpus wagnerianus het bij de eerste vrieskou al begeeft!

 

Geschiktheid kleinere tuin

 

De Trachycarpus fortunei kan door de lange stelen en sprietachtige bladeren al gauw vrij fors lijken in een wat kleinere tuin. Bij een Trachycarpus wagnerianus heb je hier geen last van. Deze palm beschikt, zoals hierboven al even is genoemd, over veel kleinere bladeren. De Trachycarpus wagnerianus heeft dan ook een wat meer bonsai-achtig uiterlijk. Omdat de palm over een zeer goed wortelstelsel beschikt, kun je de plant gemakkelijk verplaatsen mocht je hem toch ergens anders willen neerzetten.

 

Exclusiviteit

 

Wie graag een palmboom in zijn of haar tuin wil en tegelijkertijd de wat meer exclusieve uitstraling van de tuin wil behouden, doet er goed aan voor de Trachycarpus wagnerianus te kiezen. De bladeren van deze zeer elegante palm zijn ronder van vorm en steviger dan die van de Trachycarpus fortunei en hebben een mooie donkergroene kleur. Deze palm staat dan ook zeer mooi in exclusievere tuinen. Ben jij ook onder de indruk geraakt van deze exclusieve palmsoort? Bekijk dan eens het ruime assortiment op de website van MyPalmShop!

https://www.mypalmshop.nl/