Amsterdam Plaza
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het winterproof maken van je tuin

De zomervakanties zijn weer afgelopen en de herfst en winter staan weer voor de deur. Hoog tijd dus om uw tuin winterklaar te maken. Maar hoe doet u dat en waar moet u allemaal aan denken? Wij vertellen het u graag.

Schutting
Met het koude weer dat voor de deur staat is het verstandig om eens te kijken naar de omheining van uw tuin. Geeft deze nog genoeg beschutting en past deze nog bij uw smaak? Zo niet, kijk dan eens naar een groenen tuinafscheiding voor een mooie natuurlijke afwerking van uw tuin.

Vorst
Zolang de temperatuur nog niet onder 0 daalt, hoeft u zich nog geen zorgen te maken. Maar zodra het gaat vriezen is het verstandig om sommige planten extra te beschermen. Ook is het verstandig om voordat de grond vastgevroren is, te bedenken welke planten u in uw tuin wil laten staan en welke weg kunnen. Als het vriest en de grond bevroren is, wordt het verplaatsen en/of uithalen namelijk erg lastig.

Vogelhuisjes
In de winter zijn veel vogels, met name ‘s nachts, op zoek naar beschutting in een veilige plek. Ook dan bieden vogelhuisjes de uitkomst. Maak de vogelhuisjes daarom in oktober ook weer instapklaar, zodat er een aantal vogeltjes kunnen overnachten in uw tuin.

Gras
Ook het gras kan voor de winter echt begint wel wat aandacht gebruiken. Bij temperaturen onder de 5 °C hoeft u het gras namelijk niet meer te maaien. Ook voordat deze temperatuur bereikt wordt is het verstandig het gras niet te kort te maaien. Voor optimaal onderhoud kunt u uw grasmat bemesten met een wintermeststof.

Vijver
Om uw vijver winterklaar te maken is het allereerst verstandig om al het blad en dode insecten van het wateroppervlak te verwijderen. Om uw vijver te weren tegen vallend blad en takken zou u een vijvernet kunnen spannen. In combinatie met schrikdraad vormt dit ook een uitstekende bescherming tegen reigers. Daarnaast is het belangrijk om, door de toenemende regenval, de waterwaarden op peil te brengen. Dit doet u door de gH-waarde te verhogen tot 12 en de kH-waarde te verhogen tot 7 of 8. 

 

https://www.amsterdam-plaza.nl/