Amsterdam Plaza
Image default
Woningen

Tips om een open keuken te creëren

Zoals we allemaal weten, is de keuken een belangrijke plaats in het huis. Het is niet alleen een plek om te koken en te eten, maar ook een plek waar de familie samenkomt om van de maaltijden te genieten en met elkaar te kletsen. Als je je keuken ruimer wilt laten lijken, kun je het ‘open space concept’ toepassen. Dat betekent dat er geen afscheiding is tussen je keuken en eetkamer. Open keukens worden steeds populairder, maar het inrichten van een open keuken kan lastig zijn. Als je een harmonieuze uitstraling wilt creëren, kun je hetzelfde materiaal gebruiken voor de inrichting van je keuken en eetkamer. Gebruik bijvoorbeeld een ronde houten eettafel en een houten keukenkast.

Gebruik een houten keukenkast

Het belangrijkste bij het inrichten van een open keuken is het creëren van samenhang tussen alle meubels in de kamer. Als je kiest voor houten materiaal voor kasten, zal het gemakkelijker zijn om samenhang te creëren tussen alle meubels in de kamer. Met houten keukenfrontjes ziet je huis er elegant uit. Het is gemakkelijker om de keukenfrontjes te mix en matchen met andere meubelstukken in je keuken en eetkamer. Je kunt ook een houten aanrechtblad en een houten keukeneiland gebruiken om een samenhangende look te creëren. Houten kasten gaan goed samen met elk type aanrechtblad, maar als je hetzelfde kleurenpalet wilt houden als de rest van je huis, zijn witte of lichtgekleurde kasten misschien wel de beste keuze.

Gebruik een houten ronde eettafel

Ronde eettafels zijn perfect voor open ruimtes omdat ze niet te veel ruimte innemen en ze samenhang creëren tussen de twee kamers. Je kunt er wat kleurrijke stoelen omheen zetten en leuke placemats op leggen als je het persoonlijker wilt maken. Zorg er wel voor dat ze bij elkaar passen. Een ronde eettafel voegt ook visueel belang toe aan een kamer met minimale ontwerpelementen. Het is ideaal voor jouw open ruimte concept.

Creëer samenhang

Kies, indien mogelijk, een kleurenpalet voor je hele huis en voer dat ook door in je keukenontwerp. Dit zal het hele huis een consistente look en feel geven. Daarnaast blijft het een interessante uitstraling hebben. Als je bijvoorbeeld een lichtgekleurde houten kast gebruikt, kies dan een eettafel met een vergelijkbare kleur. Hetzelfde kleurenschema zal je keuken en eetkamer er harmonieus uit laten zien. Creëer vervolgens een contrast door te kiezen voor een donker gekleurde vloer.