Amsterdam Plaza
Woningen

5 verschillende oorzaken van vochtproblemen. Hoe los je dit op?

Vocht in huis veroorzaakt verschillende problemen. Wanneer er blijvend vocht zit muren en funderingen, dan tast dit de conditie van de woning aan. Daarnaast zorgt een te hoge luchtvochtigheidsgraad in huis dat de gezondheid in gevaar brengt. Het is dus belangrijk dat deze vochtproblemen zo snel mogelijk worden opgelost middels permanente vochtbestrijding.

Verschillende oorzaken zorgen voor vochtproblemen:

  • Optrekkend vocht

  • Doorslaand vocht

  • Condensatievocht

  • Vocht door Lekkage

  • Bouwvocht

Vochtbestrijding van optrekkend en doorslaand vocht

Optrekkend en doorslaand vocht zijn veelvoorkomende vochtproblemen in Nederland. Vanwege het klimaat is de grond en lucht vaak vochtig. Dit vocht dringt de woning binnen via grondvocht en regen. Normaal gesproken zorgen gezonde funderingen en buitenmuren dat het vocht wordt tegengehouden. Maar omdat gevels en muren van oude woningen vaak beschadigd of poreus zijn geworden, dringt het vocht gemakkelijk naar binnen. Ondanks spouwmuren die de functie hebben om de woning te beschermen tegen kou en vocht van buitenaf, slaat het vocht over naar de binnenmuur.

Een meest permanente en duurzame oplossing is het plaatsen van ventilerende muurelementen. Doordat de muurelementen werken op natuurlijke luchtstromen, wordt het vocht, dat in de muur en spouw zit, constant naar buiten afgevoerd. Het vocht krijgt geen kans om de binnenmuur te bereiken met als resultaat een droge en behaaglijke woning.

Condensatievocht bestrijden

Naast vocht van buitenaf, wordt de woning ook van binnenuit bevochtigd. Door ons menselijk handelen als douchen, koken en de was ophangen, neemt de luchtvochtigheid in de woning toe. Natuurlijk dat een raam openzetten helpt, maar vaak is dit niet voldoende en in de winter meestal geen optie. Bovendien zijn nieuwe woningen meestal overgeïsoleerd waardoor het lastiger wordt om het vocht op een natuurlijke wijze af te voeren.

Ook bij dit vochtproblemen bieden de muurelementen van Schrijver Systeem Vochtbestrijding uitkomst. Kijk op de website voor meer informatie.

Tijdelijke vochtproblemen

Een vochtprobleem hoeft niet altijd een permanent karakter te hebben. Bijvoorbeeld bij lekkage. Ook al zijn de effecten hetzelfde (vochtplekken, schimmels etc.) het zal op een andere manier opgelost moeten worden. En snel ook. In dit geval heb je een loodgieter nodig in plaats van de muurelementen van Schrijver Systeem. Ook bouwvocht zal op een andere manier moeten worden bestreden. Je leest hier meer over op de pagina ‘vochtbestrijding’ op de website van Schrijver Systeem.

Uw vochtproblemen permanent opgelost met Schrijver Systeem Vochtbestrijding

Vertoont jouw woning signalen van teveel vocht? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en vraag om de gratis offerte vochtbestrijding van Schrijver Systeem.

 

https://schrijversysteem.nl/vochtbestrijding/

Gerelateerde artikelen

Renovatie bij woningverkoop

Aandachtspunten bij een elektricien

Kozijnen offerte aanvragen