Amsterdam Plaza
Telefonie

Tips bij het kopen van een telefoonhoesje

Telefoonhoesjes zijn er in vele soorten en materialen. Maar welk hoesje is het beste voor jouw smartphone? Om je alvast op weg te helpen, delen we in dit artikel vijf handige tips!

  1. Siliconen is het beste materiaal tegen vallen

Zachte materialen, zoals een siliconen of TPU hoesje, bieden de beste bescherming bij een val, omdat ze een deel van de kracht opvangen. Als het ware absorbeert het materiaal de schok. Op deze manier blijft de hardware van het toestel meestal intact, terwijl harde backcovers voornamelijk effectief zijn tegen externe schade, zoals krasjes en deuken. Hardcases kunnen ook glad aanvoelen met als gevolg dat het iPhone hoesje eventueel uit je handen glipt. Doorgaans blijft een hardcase ook langer mooi, omdat het materiaal minder snel zal verkleuren en minder gevoelig zal zijn voor stofdeeltjes. Dit in tegenstelling tot een siliconen hoes.

  1. Telefoonhoesjes kunnen ook het display beschermen

Er zijn veel manieren hoe je een telefoon kunt beschermen. Zo kun je kiezen voor alleen een bumper die zich tegen de rand van je smartphone nestelt, maar wel het display en de achterkant vrijlaat. Backcovers bedekken ook de achterkant van de smartphone, en book- of flipcases beschermen zelfs het display wanneer het telefoonhoesje gesloten is. Op gladde, vlakke oppervlakken bieden backcovers ook bescherming, mits de rand van het hoesje iPhone 13 iets uitsteekt zodat de mobiele telefoon niet direct op het beeldscherm kan vallen.

  1. Vergeet niet om het telefoonhoesje schoon te maken

De meeste smartphonehoesje van synthetisch leer, kunststof of hout zijn vrij eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Vergeet dit dan ook niet te doen! Zo voorkom je dat er bacteriën op jouw telefoonhoesje komen. Zorg ervoor dat je het telefoonhoesje goed droogt voordat je het weer op je telefoon bevestigt.

Gerelateerde artikelen

Bescherm jij je telefoon met een bookcase, bumper of hard hoesje?

Een sim only abonnement | Wat houdt het in?