Amsterdam Plaza
Image default
Telefonie

Een sim only abonnement | Wat houdt het in?

Wat is alleen SIM? De letterlijke betekenis van Sim is: alleen simkaart. Gebruik je alleen een simkaart, kies dan voor een abonnement zonder toestel. U krijgt alleen een nieuwe simkaart. Op de simkaart zit een apart abonnement, dat je naar eigen wens kunt aanmaken. Bel je bijvoorbeeld elke dag? Dat is het; sim only onbeperkt bellen. U belt nooit, maar gaat u wel elke dag online? Dan kan de simkaart alleen onbeperkt internettoegang hebben en u wat gemak bieden. Simonly is goedkoper dan een mobiel abonnement omdat u de maandelijkse mobiele kosten niet hoeft terug te betalen. Je hebt natuurlijk een mobiele telefoon nodig om de simkaart op te bergen. Dan hoef je voor die telefoon niet meer te betalen waardoor je maandelijkse lasten veel lager zijn.

Alleen Sim vergelijken

Sim only abonnementen verschillen sterk in termen van dataplannen en bijbehorende kosten. Bedenk eerst hoeveel internet u elke maand gebruikt, hoe vaak u het gebruikt en hoe lang u praat. U kunt ook kiezen voor de duur van het contract (1 maand, 1 of 2 jaar), het type netwerk (4G of 3G), de internetsnelheid, de voorkeur van de gsm-operator en de maximale maandelijkse vergoeding. Nadat je alles hebt ingevoerd, geeft de comparator je een overzicht van de sim only abonnementen die aansluiten bij jouw voorkeuren.

Alleen de goedkoopste simkaart

Er zijn geen maandelijkse kosten voor de apparatuur, u betaalt alleen de benodigde MB, sms’en en belminuten. Daarom is het goedkoopste sim-abonnement voor iedereen anders. Welke keuze het beste voor u is, hangt af van uw voorkeuren. Omdat je de sim only boeking en bijbehorend plan zelf samenstelt, kun je het zo goedkoop maken als je nodig hebt. Hoe minder MB en gesprekstijd u per maand nodig heeft, hoe lager de abonnementskosten voor een pure simkaart. En maak je geen gebruik van mobiel internet? Selecteer bijvoorbeeld een simkaart die alleen belminuten of sms-berichten bevat. Op deze manier wordt uw reservering alleen op simkaart goedkoper. Weet u nog steeds niet hoeveel MB en belminuten er per maand worden gebruikt? Kies eerst een lager en goedkoper abonnement. Je kunt een laag/goedkoop abonnement vaak nog verhogen, terwijl het verlagen van een abonnement meer moeite kost (per provider verschillend). Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Voel je vrij om sim only te kopen en geniet ervan!