Amsterdam Plaza
Gezondheid

Snel afvallen door te sporten: hoe pak je dat verstandig aan?

In dit artikel lees je tips voor snel afvallen.

Training afvallen met hometrainer

Er zijn verschillende trainingen die kunnen helpen om af te vallen met behulp van een hometrainer. Om mee te beginnen is het in ieder geval het belangrijkst dat je een hometrainer koopt die zich volledig kan afstemmen aan jouw gewicht, leeftijd en lengte. Dit zorgt ervoor dat je je makkelijker kan aanpassen aan welke training bij jou past en tevens een beter inzicht kan krijgen in je ontwikkeling. Je kunt kiezen uit verschillende trainingen, maar als je heel gericht wil afvallen is het het handigst om dit te doen door middel van een interval training. Bij een interval training fiets je een minuut wat harder en daarna een minuut wat zachter. Dit hou je zo lang mogelijk vol. Probeer niet je grenzen dusdanig te overschrijden dat de kans op terugval groot is. Bouw je trainingsintensiteit langzaam op zodat je niet snel voor teleurstellingen komt te staan. Afvallen met hometrainer is niet gelijk heel gemakkelijk zoals veel mensen beweren, het vergt erg veel discipline. Alleen jij bepaalt hoeveel je traint en hoeveel je dus afvalt. Zorg ervoor dat je gemotiveerd blijft. Dat kan met een goede structuur in je trainingen en de intensiteit daarvan. Afvallen met hometrainer kan saai zijn,, probeer te variëren in je trainingen, sport lekker met muziek op en/of tv aan en maak het leuk voor jezelf op te gaan afvallen met de hometrainer.

Overige tips voor afvallen

Let ook op je voeding als je wilt afvallen. Probeer te minderen in je vetten en koolhydraten en probeer zo veel mogelijk eiwitten te eten. Dit helpt erg bij het afvallen en als je dan ook nog eens goed traint op een hometrainer, ben je al snel in staat tot het verliezen van gewicht. En dat is toch waar iedereen naar streeft. Dus als je een hometrainer aanschaft, kies dan een goede hometrainer die goed afgesteld kan worden op jouw figuur zodat je je prettig voelt als je aan het trainen bent. Dus geen hometrainer die niet verstelbaar is. Succes bij het afvallen met hometrainer!

Eiwitpoeder afvallen

Met eiwitpoeder afvallen, dat is een veelgebruikte vorm van diëten. Je moet hierbij wel goed opletten dat je niet te weinig of juist te veel eiwitpoeder gebruikt. Veel mensen denken dat het slecht voor je is, om zo’n eiwit shake te nemen. Dit is echter niet het geval, dat is een verkeerd beeld wat mensen hiervan hebben. Met eiwitpoeder afvallen is namelijk juist gewoon gezond en tevens erg effectief, dit leggen we graag aan je uit.

Eiwitpoeder afvallen

Op een sportwebsite kun je eiwitten bestellen, of je kan naar een sportwinkel toe gaan. De mensen die daar werken hebben er ook veel verstand van en kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze. Eiwitten zijn er in alle soorten en maten. Met eiwitpoeder afvallen is ook nog eens erg lekker. Het lijkt een beetje op een milkshake als je het poeder mengt met water of melk. Tevens heb je ook nog eens allemaal verschillende smaken. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld aardbei, vanille, chocolade of speculaas. Het maakt niet uit welke je kiest, ze zijn allemaal even goed voor je. Whey isolate is het beste voor je, nog beter dan whey delicious. Zoals de naam het al zegt, de laatstgenoemde is inderdaad lekkerder, maar heel veel verschil maakt dat niet. En het gaat uiteindelijk toch om afvallen met eiwitpoeder. Afvallen met eiwitten is dus behalve effectief ook nog eens lekker. En dat is toch niet verkeerd, zou je denken. Eiwitten helpen op drie belangrijke punten met afvallen. (1) Om je vet verbranding te verhogen. (2) Om je honger gevoel tegen te gaan. (3) Om spierafbraak tijdens een dieet tegen te gaan. Dit is waarom met eiwitpoeder afvallen zo effectief is.

Sporten

Het is wel belangrijk dat je naast het nemen van eiwitten ook genoeg sport, anders is er juist kans dat je juist meer gewicht krijgt. Daarom is het het verstandigst om een eiwitpoeder tot je te nemen na het intensief sporten. Wat voor sport kan je zoal kiezen? Zo kun je kiezen voor een fitness programma, maar je kunt ook juist kiezen voor een interval training. Zeker met HIIT, high intense interval training, val je heel snel af. Als je dit ook nog eens combineert met eiwitten, gaat het al helemaal rap. Let verder door de dag heen op je voeding. Probeer het aantal koolhydraten dat je binnen krijgt te reduceren. Als dit lukt, zal je snel genoeg resultaat merken. En andere mensen zullen het dan ook snel genoeg zien.

Afvallen met eiwitdieet

Op een lekkere manier afvallen, dat willen we allemaal wel graag. Dit kan met het eiwitdieet. Gewicht verliezen wordt met behulp van dit dieet een stuk gemakkelijker en gaat een heel stuk sneller dan bij de meeste andere diëten. Hoe werkt afvallen met eiwitdieet precies en wat zijn de beste producten voor mijn dieet? Hieronder zal dat verder toegelicht worden.

Informatie afvallen met eiwitdieet

Het is belangrijk en eigenlijk noodzakelijk dat je bij dit eiwitdieet genoeg sport. Paar keer per week hardlopen en fitnessen, dat is eigenlijk echt het belangrijkste wat je moet doen met een eiwitdieet. Afvallen met eiwitdieet, het is allemaal niet bijzonder lastige materie, maar wel lastig vol te houden. Veel mensen haken toch snel af als ze beginnen met trainen om te gaan afvallen. Daarom is het belangrijk dat je je strikt aan het programma houdt. Probeer zo min mogelijk af te wijken van je schema. Ook als je geen zin hebt om te sporten, moet je het toch maar doen. Alleen dan ga je echt vooruitgang boeken. Neem bij elke keer sporten een eiwitshake, zodat je spieren goed kunnen herstellen en je tevens sneller gaat afvallen doordat je meer spieren behoudt welke goed zijn voor een groot deel van de verbranding van calorieën in je lichaam. Je maakt een eiwit shake door een doos met eiwitpoeder te kopen. Vervolgens doe je twee schepjes in je maatbeker, en doe je er 300 ml water bij. Daarna schud je de maatbeker en heb je een eiwit shake. Je kunt het ook combineren met melk, maar met water is wat beter voor je. Het is trouwens het beste om te gaan voor ‘isolate’ eiwitpoeder, dit is nog beter voor je dan gewone eiwitpoeder omdat het vrijwel zuiver eiwitpoeder is.

Werking afvallen met eiwitpoeder

Met eiwitpoeder afvallen is effectief omdat je spierafbraak tegengaat, zoals gezegd verbranden je spieren veel calorieën waardoor je sneller afvalt. Ook is afvallen met eiwitpoeder zo effectief omdat je maar weinig honger gevoel kent, dit komt door de werkende stoffen in eiwitpoeder waar je lichaam relatief redelijk lang voor moet werken om a te breken, hierdoor hou je een lang honger gevoel, in tegenstelling tot snelle koolhydraten zoals pasta bijvoorbeeld. Ook zal je lichaam meer vet verbranden doordat het hard moet werken om eiwitpoeder af te breken. Dat zijn kort gezegd de drie grote voordelen van afvallen met eiwitpoeder. Dit is waarom afvallen met eiwitdieet een van de beste dieten is om gewicht te verliezen.

 

Lees meer over snel afvallen of tips om bij iHerb te bestellen. Bij iHerb kun je ondersteunende supplementen bestellen die helpen bij afvallen.

 

Gerelateerde artikelen

BHV cursus

Hoe kan je stoppen met roken?

Snurkbeugel kopen: 3 tips