Amsterdam Plaza
Image default
Aanbiedingen

Duurzaam leven doe je op deze manier!

Het klimaat is erg belangrijk geworden de afgelopen tijd. We proberen allerlei dingen uit zodat we bij kunnen dragen aan het klimaat. Gelukkig zijn er ook een paar effectieve dingen om je steentje bij te dragen. Een van de simpelste manieren is energie besparen. Het enigste wat je moet te doen is je verlichting nakijken in je huis. Welke lichtbronnen zitten er in de lampen? Als er gloei- of halogeen lampen in zitten is de kans groot dat je energie verspilt. Dit is niet alleen jammer voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Wil je weten hoe jij je steentje kan bijdragen? Dat vertellen wij in deze blog over ledlampen!

De investering op lange termijn

Overweeg jij ook om de gloei- en halogeenlampen in jouw ruimte te vervangen door led downlights? Schrik dan niet van de kosten. In de aanschaf is ledverlichting een stuk duurder dan de verouderde verlichting. Echter moet jij je hier niet door laten leiden. De duurdere aanschafprijs verdiend zichzelf op langere termijn terug. Ledverlichting gebruikt namelijk een stuk minder energie dan halogeen- of gloeilampen. Wanneer jij deze oude verlichting vervangt door led downlights, daalt jouw energieverbruik en dus ook de energiekosten. Vervang alle lichten in jouw huis of gebouw en bespaar flink op de energiekosten. Zo heb je meer geld over om bijvoorbeeld leuke dingen te doen!

Wat zijn nu de voordelen van led verlichting?

In de vorige stukjes hebben we uitgelegd dat ledlampen uiteindelijk een stuk goedkoper zijn dan gloei- en halogeenlampen. Dit komt dan ook door de warmte die de lampen uitstralen. Gloei- en halogeenlampen gebruiken maar 10% van de energie als licht, de rest gaat op aan de warmte die ze uitstralen. Je kan dus wel zeggen dat het stille energieslurpers zijn. Daar in tegen gaat 90% van de energie bij ledlampen op aan de verlichting.

Meer informatie

Wil je graag leven in een duurzame omgeving? Begin dan met ledverlichting. Ledverlichting doet namelijk echt waarvoor ze gemaakt zijn; licht geven. Daarnaast verbruiken ze ook nog eens een stuk minder energie. Wil je graag nieuwe ledverlichting aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van Ledlichtstunter.nl. Deze partij heeft een ruim assortiment, waardoor er altijd wel een lamp bij zit die jij zoek!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/