Amsterdam Plaza
Image default
Gezondheid

Ortho in Breda bij een tandartspraktijk die je vertrouwt

Een goede orthodontist in Breda helpt je bij het krijgen en behouden van een stralende glimlach. Mooie rechte tanden zijn bovendien makkelijker schoon te houden, wat de kans op andere tandproblemen verkleint. Je kunt terecht bij een aparte orthodontiepraktijk in Breda of bij een ortho die is aangesloten bij een tandartspraktijk. In veel gevallen heeft dat laatste de voorkeur. Waarom? Lees verder en ontdek de voordelen.

Waarom een ortho bij dezelfde praktijk als je tandarts?

Een ortho in Breda die is aangesloten bij een tandartspraktijk is allereerst handig wanneer je een gezin of een partner hebt. Zo kun je allemaal bij dezelfde praktijk terecht, wat het makkelijker maakt om afspraken te maken. Ook kun je vanuit de ene discipline, de ortho in dit geval, makkelijk doorgestuurd worden voor extra behandelingen, zonder dat je bijvoorbeeld op zoek moet naar een aparte mondhygiënist in Breda.

Mogelijkheden voor volwassenen

Orthodontiebehandelingen worden vaak gegeven aan jongeren waarbij het gebit nog in ontwikkeling is, om ervoor te zorgen dat de tanden mooi recht groeien. Maar bij een multidisciplinaire tandarts in Breda zijn ook orthodontiebehandelingen voor volwassenen mogelijk. De meest populaire is de beugel van Invisalign. Ook de traditionele slotjesbeugel behoort tot de mogelijkheden maar de beugel van Invisalign is een stuk praktischer in gebruik!

De voordelen van Invisalign

Invisalign is een orthodontiebehandeling, speciaal voor volwassenen. Zo zijn de bitjes doorzichtig waardoor ze niet opvallen. Daarnaast schuif je de beugel over je tanden heen en is de beugel uitneembaar. Daardoor kun je gewoon eten, je tanden poetsen, een presentatie geven en alle andere dagelijkse dingen doen waar je als volwassene mee te maken krijgt. Tot slot is de behandelduur vaak een stuk korter dan bij een reguliere beugel. Als je tandarts de mogelijkheid voor Invisalign aanbiedt kun je dit meestal terugvinden op de website.