Amsterdam Plaza
Image default
Afvalverwerking

Modern stucwerk

Aan de buitenzijde wordt als cementpleister wandbekleding modern stucwerk toegepast. Het is meestal een mengsel van zand, portlandcement, kalk en water, maar het kan ook worden gemaakt van een gepatenteerd mengsel van additieven, waaronder vezels en synthetische acryl die sterkte en flexibiliteit toevoegen. Modern synthetisch stucwerk kan zowel als basislaag als als toplaag worden gebruikt, dat dunner en sneller aan te brengen is dan de traditionele drielaagse applicatie. Imitaties van steenklei kunnen ook worden gemaakt met een traditionele applicatie, maar met marmerstof toegevoegd aan de mix.

Stucwerk Toepassing

Zoals bij elk cementhoudend materiaal, moet stucwerk worden versterkt om scheuren door beweging te weerstaan. Plastic of draadgaaslat, bevestigd met nagels of schroeven aan de structurele framing, is ingebed in de basislaag om verstijving voor het stucwerk te bieden. Een methode die vaak wordt gebruikt om de kleinere oppervlaktescheuren te verbergen die kunnen verschijnen, is de toepassing van een verscheidenheid aan vooraf gemengde acrylafwerkingen. Flexibele acrylafwerkingen kunnen over scheuren strekken en overbruggen, het uiterlijk verbeteren en de doorgang van vocht achter het stucwerk beperken.

Waar stucwerk moet worden aangebracht op een structuur van houtkorrel of lichte stalen framing, wordt de framing beschermd tegen vochtschade door een op cement gebaseerde primer aan te brengen, of een damp-permeabele, waterbestendige weerbarrière; Meestal een asfaltverzadigd papier of een van een verscheidenheid aan geproduceerde plastic-gebaseerde vellen, bekend als “wraps” Building Wraps “of” Stucco Wraps “. De eigenschappen van de weerbarrière moeten niet alleen de framing beschermen tegen regen en vocht, maar tegelijkertijd de vrije doorgang van waterdamp in het gebouw door de muur mogelijk maken.

Ook diverse stuctoebehoren, bijvoorbeeld B. Dekvloeren, beslag en aanbouw, hoeksteunen en bouwkundige toelichtingen zijn gedeeltelijk in het Latijn opgenomen. Draadklemmen worden gebruikt om iets aan het gips te bevestigen en te verstevigen. Typen zijn onder meer strekmetaalstaven, gevlochten draden en lasdraden.

Gereedschap voor het pleisteren van muren

De eerste laag pleisterwerk wordt “schrootlaag” genoemd en is gemaakt van cement en plastic zand. De hamer wordt gebruikt om het horizontale oppervlak te scheren of in de vorm van een kruis om een ​​sleutel te geven aan de tweede laag. Er wordt geen borstel gebruikt, omdat dit tot delaminatie leidt. Het aanbrengen van de eerste laag laat men drogen (uitharden) alvorens de tweede laag aan te brengen.

De volgende laag wordt “bruine vacht” of gladmaken genoemd. Het bestaat ook uit zand, cement en kalk. Het wordt geëgaliseerd, gladgemaakt en geëgaliseerd met Darbys, Rods en Feres-gereedschappen om een ​​vlak en glad oppervlak te creëren waarop de afwerking wordt aangebracht. Het mag dan minimaal 7-10 dagen drogen (uitharden) totdat het “proof” (kort) wordt en kan worden gebarsten.

Bij zeer droog weer worden de stuclagen gedurende één of meerdere dagen met water besprenkeld om het vochtgehalte in het stucwerk tijdens het uitharden op peil te houden, een proces dat bekend staat als “nat uitharden”. Als de was te snel droogt, zal de chemische uitharding (“hydratatie”) onvolledig zijn, wat resulteert in een zwakker en kwetsbaarder stucwerk.

De laatste buitenlaag is een “toplaag” waarvan er twee aanbevolen typen zijn:
Acrylafwerking, een acryllaag van 1 tot
mm (0,039 tot 0,157 inch) dik. Het is op vele manieren te gebruiken en in elke gewenste kleur te bestellen.
Gekleurde laag, een oppervlak van een mengsel van gekleurd zand, cement en kalk, typisch 3 mm (0,12 inch) dik. Het wordt aangebracht over de tweede laag (bruine laag) en kan worden besproeid met water voor een geschuurde afwerking of getextureerd met een troffel om verschillende soorten afwerkingen te creëren. Voorverpakte zakken worden steeds populairder en zijn verkrijgbaar in grove en fijne korrels om verschillende texturen te creëren; Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Stucwerk uitbesteden?

Eastonstraat 38, 3318 RA Dordrecht
TEL: 0641617031
KVK: 53617878
Email: info@ms-stucadoor.nlOpens in your application
Website: MS-Stucadoor.nl

https://ms-stucadoor.nl/