Amsterdam Plaza
Image default
Afvalverwerking

Afvalcontainer in Amsterdam?

Ga je verbouwen, opruimen, de tuin opknappen of een andere klus en wil je een afvalcontainer bestellen? Als je googelt op ‘Container huren Amsterdam’, dan vind je zo een bedrijf die afvalcontainers aanbiedt in de hoofdstad, op een goede site regel je dat makkelijk in een paar klikken. Maar mag je een afvalcontainer zomaar neerzetten of heb je daar een vergunning voor nodig?

Mag je zomaar een container in Amsterdam plaatsen?

Je hebt soms een vergunning nodig in Amsterdam om een container te laten plaatsen, maar niet altijd. Dit ligt aan waar hij komt te staan, welk deel in Amsterdam het is en de situatie. Als je de vuilcontainer op een openbare plek wil laten plaatsen, dan heb je vaak een ontheffing nodig. In sommige delen van Amsterdam is dit niet nodig, maar meestal heb je wel een meldplicht. Wat voor jou geldt, kan je vinden op de website van Amsterdam. Meestal is het zo dat als je ver van het centrum of een veel bezochte plek woont, dat een vergunning niet altijd nodig is. Parkeren is vaak in Amsterdam een probleem, dus komt de container op een parkeerplek, dan kan je voorstellen dat de gemeente dit liever niet (te lang) heeft. Zijn er altijd parkeerplekken te kort, dan heb je grote kans dat je wel een vergunning nodig hebt. Komt de container op een plek waar deze het doorgaand verkeer beperkt, dan heb je wel een ontheffing nodig.

Container op eigen terrein

Als de container op eigen grond komt te staan, Heb je dan een vergunning nodig? Daar kunnen we kort over zijn: nee. Op eigen terrein mag dit, je hebt zelfs geen meldplicht en geen kosten. Kan je de container in je tuin of iets dergelijks zetten, dan is dit zeker aan te raden. De gemeente vindt dit fijn en stimuleert het en je hebt geen gezeur van een ontheffing.

Wat kost een vergunning in Amsterdam

Als je een ontheffing in Amsterdam nodig hebt voor de container, dan kost dit meestal geld. Hoeveel is ook weer afhankelijk van de situatie en het gebied. Als de container midden in het Centrum langs een gracht komt te staan, dan heb je sowieso een vergunning nodig en betaal je ook nog per periode. Vaak mag hij ook maar een bepaalde tijd staan om overlast te beperken. Hier wordt ook vrij goed op gecontroleerd, dus de container een paar dagen extra laten staan, kan flink wat kosten. Speel op safe en neem contact op met de gemeente en laat je goed informeren over de mogelijkheden, de prijs en de voorwaarden.

https://www.websiteoptimalisatietips.nl