Amsterdam Plaza
Image default
Kinderen

Kinderen voorlezen is belangrijk

Voorlezen uit bijvoorbeeld een kinderboek helpt bij de taalontwikkeling van kinderen. Als je kinderen enthousiast kunt maken om voorgelezen te worden, of ze zelf te laten lezen, draagt bij dat ze actiever gaan lezen en er ook plezier aan beleven. Stel je eens hun extra interesse voor als kinderen voorgelezen worden uit een gepersonaliseerd kinderboek. Een boek met hun eigen naam en waar ze zelf de hoofdrol spelen. Wat ook blijkt, is dat zelfs al baby’s voorlezen een positief effect op hen heeft. Het helpt de taal- en spraakontwikkeling en verhoogt daarbij ook de concentratie. Je stem speelt een belangrijke rol bij je baby, dreumes en peuter.  

Voordelen van een gepersonaliseerd boek voorlezen 

  • Kinderen die van baby af aan voorgelezen worden, hebben een grote voorsprong als het gaat om taal- en leesontwikkeling, wat dan ook leidt tot betere schoolprestaties, positiviteit en zelfvertrouwen.  

  • Als je voorleest uit een kinderboek met naam, helpt dit je kind met de stimulans van de fantasie. Samen fantaseren over allerlei onmogelijke dingen, die met fantasie werkelijkheid lijken te worden, versterkt niet alleen jullie band, het helpt je kind ook om na te denken over veel dingen.  

  • Voorlezen versterkt de band. Voorlezen is de ideale manier, na een lange werkdag en schooldag en alles daaromheen, een moment samen te hebben met je kind.  

Boeken verkrijgbaar met naam en foto 

Het boek is gemakkelijk samen te stellen. Je kiest het gewenste boek, vervolgens upload je de gewenste foto van je kind en je bewerkt de foto, daarna bekijk je de preview. Er zijn verschillende keuzes tot je beschikking wat betreft een gepersonaliseerd kinderboek. 

Van daaruit wordt aan de slag gegaan met het speciale boek voor je kind. Stel je eens dat blije koppie voor als hij het boek ziet! Natuurlijk is het boek ook heel leuk om als cadeau te doen. De boeken die reeds al verschenen zijn: De drakentemmer, Het mysterie van de verdwenen voetbal en Diep in de zee. 

Waarom samen lezen zo goed is 

Even geen afleidingen. Alleen jullie tweeën en een boek. Als je voorleest uit een kinderboek met naam, is de aandacht nog meer op je kind gefocust. Dankzij een boek persoonlijk gericht aan je kind, help je de fantasie te vertalen naar het ‘echte’ leven. Als je weet dat je kind bepaalde problemen heeft, kies dan voor een boek met een vergelijkbaar probleem. Dit helpt het onderwerp bespreekbaar te maken.  

https://bimibooks.nl/kinderboeken-met-naam/