Amsterdam Plaza
Image default
Huishoudelijk

Je huis beveiligen met raamfolie

Voor het beveiligen van een woning vallen mensen vaak terug op extra sloten op ramen en deuren en bijvoorbeeld een camerasysteem. Wat ze daarbij vergeten is dat je ramen dan nog steeds een zwak punt zijn. Bovendien zijn de meeste inbrekers gelegenheidsinbrekers. Dat betekent dat ze pas hun slag slaan wanneer ze zeker weten dat er wat te halen valt of wanneer er makkelijk toegang is tot de woning of het bedrijfspand. Met verschillende soorten raamfolie kun je jouw woning of bedrijf nog beter beveiligen tegen inbraak.

Raamfolie als bescherming tegen inbraak

De meeste ruiten zijn tegenwoordig minimaal van dubbel glas waardoor het al moeilijker wordt om een ruit in te tikken. Maar waar een wil is, is een weg. Inbraak werende raamfolie maakt een ruit nog veel lastiger om door te komen. Let wel, het folie voorkomt niet dat de ruit breekt maar houdt het glas op zijn plaats in het kozijn. Daardoor duurt het veel langer om binnen te komen.

Voorkom pottenkijkers met privacy folie

Privacy folie is de meest gebruikte soort raamfolie. Het is alleen niet maar één soort raamfolie. Zo bestaat er tegenwoordig ook one way vision folie waar je maar aan één kant doorheen kunt kijken. Sommige van deze folies werken zelfs met een afstandsbediening zodat je ze zelfs aan en uit kunt zetten. Kies je liever voor een raamfolie die er prachtig uitziet en tegelijkertijd privacy biedt? Dan is de moderne Squid raamfolie van textiel echt iets voor jou.

Hou je spullen netjes met UV-werende raamfolie

Met name houten meubels met een gevoelige laklaag kunnen makkelijk aangetast worden wanneer ze te lang aan zonlicht worden blootgesteld. Meubels kunnen kromtrekken en verkleuren maar ook kunststof kan broos worden en af gaan brokkelen. Met een uv-werende folie voorkom je dit. Er zijn doorzichtige folies verkrijgbaar die je thuis of voor etalageruiten kunt gebruiken. Of je kiest voor ondoorzichtige verduisteringsfolie die zowel het zonlicht, de warmte, als de uv-straling, die voor verkleuring zorgt, tegenhoudt.