Amsterdam Plaza
Image default
Huishoudelijk

De werking van een elektrische boiler

Hoe werkt een elektrische boiler? In een goed geïsoleerd vat zit een bepaalde hoeveelheid water opgeslagen. In het vat zit een elektrische warmtespiraal. Die warmt het water op tot een door jou ingestelde temperatuur. Je kunt altijd beschikken over warm water, want het water in de boiler wordt constant op temperatuur gehouden. De voorraad warm water kan opraken als je in een keer veel warm water nodig hebt. Het water komt dan pas na enige tijd weer op de de door jou ingestelde temperatuur. Gebruik je veel warm water? Dan moet je een boiler met een grotere capaciteit aanschaffen.

Waarom kiezen voor een elektrische boiler?

Elektrische boilers zijn eenvoudig te installeren. Je hebt immers alleen maar een elektriciteitsaansluiting nodig. Elektrische boilers hebben geen gasaansluiting nodig. Daarom zijn ze ook geschikt voor plaatsen waar geen gasafsluiting is, zoals campings, zomerhuisjes of boten. Op zoek naar een elektrische boiler die geschikt is om te gebruiken op campings, zomerhuisjes of boten? Overweeg dan om een DAT elektrische boiler aan te schaffen. DAT elektrische boilers kunnen namelijk ingesteld worden op 800, 1200 of 2000 W. Ze zijn dus ook te gebruiken op plaatsen waar de hoeveelheid stroom beperkt is.

Elektrische boilers en energieverbruik

Elektrische boilers worden wel energieverslinders genoemd. Is dat terecht? Feit is dat het rendement van de elektrische boilers steeds beter wordt. De elektrische boilers met een hoog rendement zijn vaak wel wat duurder. De duurdere elektrische boilers hebben een beter geïsoleerde behuizing, met als gevolg dat het water langer warm blijft. Bovendien gebruiken ze dankzij een energiezuinig verwarmingselement minder stroom. Let bij het aanschaffen van een elektrische boiler dus niet alleen op de prijs. Een duurdere, energiezuinige elektrische boiler verdient zich snel terug.

Energiezuinige boilers met A en B label

Op zoek naar een betrouwbare en energiezuinige boiler met energielabel A of B? Overweeg dan om een DAT elektrische boiler aan te schaffen. DAT elektrische boilers zijn voorzien van de nieuwste isolatiematerialen met een aantoonbaar betere isolatiewaarde. Daarom zijn het energiezuinige boilers.

Bij ElektrischeBoiler.EU weten ze allen van elektriscvhe boilers. Neem eens een kijkje op hun website. U vind ze via deze link.

https://elektrischeboiler.eu/DAT-Elektrische-Boilers