Amsterdam Plaza
Financieel

Hoeveel Hypotheek Kan Ik Krijgen?

Het bouwen van een huis is een van de grootste beslissingen in een leven. Een hele stap waarvoor men flink wat krediet nodig heeft. Als men zichzelf de vraag stelt hoeveel hypotheek kan ik krijgen zal men eerst moeten bepalen hoeveel men maandelijks kan afbetalen alvorens een hypotheek af te sluiten.

Het inkomen van de aanvrager van een hypotheek is natuurlijk van invloed op de hoogte van een hypotheek. Het eventuele inkomen van een partner wordt ook meegenomen in de berekening. Verder zijn verplichte betalingen en leningen die zijn afgesloten van belang. Het beste wat men kan doen om een idee te krijgen hoeveel hypotheek men kan krijgen is het vragen van een persoonlijk advies aan een hypotheekadviseur. Een adviseur kan de persoonlijke situatie bekijken en heeft alle gegevens bij de hand die noodzakelijk zijn om een berekening te maken en persoonlijk advies te geven.

Als eenmaal bepaald is hoeveel hypotheek men kan ontvangen dan moet men gaan kijken hoeveel hypotheek er nodig is bij het kopen van een woning. Koopt men een bestaande woning en brengt men geen eigen vermogen in dan gaat men uit van de woningprijs plus tien procent voor dekking van de kosten van de koper. Is er ook nog geld nodig voor een eventuele verbouwing van de woning dan kan worden aangeraden om de hypotheek hoger in te schijven. Dan hoeft men later hiervoor niet opnieuw een hypotheek af te sluiten. Koopt men een nieuwbouwwoning dan zijn er geen kosten koper, de woning wordt dan vrij op naam verkocht. Er zijn geen overdrachtskosten maar wel notariskosten en eventueel kosten voor meerwerk aan de woning.

Alvorens men op zoek gaat naar een gedegen hypotheekadviseur kan zich men natuurlijk via websites eerst een beeld vormen over de vraag hoeveel hypotheek men kan verwachten.

Om dit te bepalen zal men eerst moeten bekijken wat de huidige uitgaven zijn aan huur en alle verdere lopende kosten als energie, verzekeringen, enzovoort en het geld wat men eventueel per maand overhoudt.

Denk eens na over de periode van 20 tot 30 jaar dat de hypotheek zal lopen. Alvorens het antwoord te vinden op de vraag hoeveel hypotheek men kan krijgen,moet men daarbij in gedachten nemen of:

  • Men nog gezinsuitbreiding wil. Kinderen kosten veel geld en vaak is het zo dat een partner part-time gaat werken, wat de inkomsten zal verminderen.
  • Er nog ruimte is om te sparen naast het terug te betalen bedrag en de andere vaste lasten. Met andere woorden is er plaats voor onverwachte kosten.
  • Wat er gebeurt als men niet meer als koppel verder wilt leven. Er komen dan problemen met de aflossing van de hypotheek. Men kan toch eens bekijken wat men in zo’n situatie zou doen.
  • Er nog verdere kosten of hogere kosten komen dan nu betaald worden zoals energierekeningen, hogere kadasterkosten, extra verzekeringen, enzovoorts.

Als men uiteindelijk alles goed heeft uitgezocht en berekend, kan men op zoek gaan het antwoord op de vraag hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

http://www.hypotheekbereken.com/hoeveel-hypotheek-kan-ik-krijgen/

Gerelateerde artikelen

Lees hier alles over de Wft Hypothecair Krediet

Wij helpen je, letselschade Amsterdam

Hypotheeksite in Amsterdam