Amsterdam Plaza
Image default
Financieel

Kunt u geld besparen met een persoonlijke lening? Hier leest u hoe u erachter komt

Er kan een moment in uw leven komen waarop u geld moeten lenen. Misschien heb je wat medische rekeningen opgelopen; je baan kwijt; of je auto besloot te stoppen met werken en de reparatiekosten waren astronomisch.

Als het gaat om geld lenen, heb je keuzes. Veel mensen zijn misschien snel te bereiken voor een creditcard. Maar een persoonlijke lening kan een goedkopere manier zijn om te lenen. Blijf lezen om meer te weten te komen over persoonlijke leningen en wanneer u er een moet krijgen.

Wat is een persoonlijke lening?

Met een persoonlijke lening kunt u om welke reden dan ook geld lenen. Het kan zijn om:

  • Huisreparaties financieren

  • Een vakantie betalen

  • Creditcardschuld afbetalen

Persoonlijke leningen zijn ongedekt, wat betekent dat ze niet gebonden zijn aan een specifiek activum, in tegenstelling tot hypotheken en autoleningen. Dus om in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening, heb je over het algemeen een behoorlijke credit score nodig. Er zijn persoonlijke leningen voor een eerlijk krediet, maar die hebben meestal hogere rentetarieven. Bij de Body & Fitshop en andere grote winkeliers kun je in termijnen betalen. Houd er wel rekening mee dat dit ook een lening is, wat veel lijkt op een persoonlijke lening.

Bekijk voor meer informatie onze gids om te leren hoe persoonlijke leningen werken.

Zal je geld besparen door te lenen met een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening kan vanuit renteperspectief de goedkoopste manier zijn om te lenen. Maar om erachter te komen of dat het geval is, moet u uzelf de volgende vragen stellen:

1. Hoeveel wil ik lenen?

Persoonlijke leningen hebben over het algemeen een minimaal leenbedrag. In sommige gevallen kan het laagste bedrag dat u kunt lenen zo laag zijn als € 1.000 of € 2.000, maar in andere gevallen kan het hoger zijn – meer als € 5.000. Als je maar een paar honderd euro hoeft te lenen, dan is een persoonlijke lening misschien geen goede geldbesparende oplossing omdat je hierdoor een hoger leensaldo aangaat dan je eigenlijk nodig hebt. Het hangt er van af wat je wilt aanschaffen zoals een game PC op afbetaling of een bank voor in de woonkamer. Win advies in om achter de beste opties te komen.

2. Voor welk rentetarief kom ik in aanmerking?

Zoals eerder vermeld, hoe hoger uw kredietscore, hoe groter de kans dat u in aanmerking komt voor een goede rente voor een persoonlijke lening. Om er zeker van te zijn dat u de beste rente krijgt, kunt u rondkijken voor een lening en zien welke aanbiedingen u krijgt.

3. Kan ik in plaats daarvan in aanmerking komen voor een 0% APR-creditcard?

Persoonlijke leningen brengen doorgaans minder rente in rekening dan creditcards, maar er is een uitzondering. Als u een 0% APR-creditcard kunt krijgen met een lange introductieperiode, kan dat uiteindelijk uw goedkopere leenoptie zijn.

Zorg er wel voor dat u uw saldo kunt afbetalen tegen de tijd dat uw introductieperiode periode loopt ten einde. Als u dat niet doet, wordt u onmiddellijk geslagen met een creditcardrente die erg hoog kan zijn. Maar als je in aanmerking komt voor een van deze kaarten en je denkt je lening wat snel af te kunnen betalen, dan is een persoonlijke lening misschien niet de beste optie.

Een persoonlijke lening kan je geld besparen de volgende keer dat u moet lenen — maar dat is niet altijd het geval. Neem deze vragen door voordat u er een aanvraagt om er zeker van te zijn dat u de juiste stap zet.

Ons team van onafhankelijke experts heeft zich verdiept in de boete print om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage tarieven bieden. 

 

https://spaarbuidel.nl/persoonlijke-lening/