Amsterdam Plaza
Financieel

Lees hier alles over de Wft Hypothecair Krediet

Wat is Wft? 

Wft staat voor: Wet op Financieel Toezicht. Deze wet is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om de kwaliteit van de financiële dienstverlening te waarborgen. De wet is een initiatief van de Rijksoverheid. De wet geldt voor iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening. In de wet staat dat je in het bezit dient te zijn van een Wft-certificaat. Naast dat de wet zorgt voor waarborging van kwaliteit, dient de wet ook ter bescherming van de consument. De consument vertrouwt namelijk veel geld toe aan een financiële instelling. In het geval van een hypotheek bijvoorbeeld. Er zijn in totaal negen Wft-certificaten te behalen. Ieder afzonderlijk certificaat geldt voor een ander vakgebied binnen de financiële dienstverlening. Het certificaat die jij nodig hebt, hangt dus ook af van waar je precies werkt. 

Het Wft Basis is een van de negen certificaten en is vaak de minimale vereiste wanneer je in de financiële sector aan de slag wilt. Met dit diploma mag je nog geen advies geven aan consumenten, alleen informatie. Hier heb je nog een aanvullend Wft-diploma voor nodig, zoals de Wft Hypothecair Krediet. De Wft-diploma’s zijn: 

  • Wft Basis 

  • Wft Zorg

  • Wft Consumptief Krediet

  • Wft Schade Particulier

  • Wft Vermogen 

  • Wft Inkomen

  • Wft Schade Zakelijk

  • Wft Hypothecair Krediet

  • Wft Pensioen 

Het Wft-certificaat behaal je door te slagen voor het Wft-examen. Om je voor te bereiden op dit examen, kun je een Wft-opleiding volgen. Deze opleiding bereidt je optimaal voor door te voorzien in alle nodige kennis en vaardigheden. Daarnaast kun je gedurende de opleiding uit de voeten met allerlei oefenmateriaal. 

Wat is Wft Hypothecair Krediet? 

Het Wft-certificaat Hypothecair Krediet is een van de negen Wft-diploma’s. Dit certificaat heb je nodig wanneer je klanten adviseert met een betrekking tot hypothecair krediet of consumptief krediet. In het geval van een bank bijvoorbeeld. Naast dat je alles weet of hypothecaire kredieten, ben je met dit certificaat ook bevoegd om consumenten te voorzien van een passend, financieel advies. Je mag officieel aan de slag als hypotheekadviseur. Om in het bezit te komen van dit certificaat, dien je eerst het Wft-examen Hypothecair Krediet af te leggen. Wanneer je bent geslaagd voor het examen, weet je de behoefte van de klant in kaart te brengen en je beschikt over de juiste vaardigheden om de klant van een passend advies te voorzien. 

Wft-opleiding Hypothecair Krediet

Om je optimaal voor te bereiden op het examen, wordt er sterk aangeraden om eerst de Wft-opleiding Hypothecair Krediet te volgen. Dit is niet verplicht, maar wel handig. De opleiding behandelt alle onderwerpen en onderdelen die je ook op het examen kunt verwachten. Daarnaast kun je uit de voeten met oefenvragen en -examens. 

Wft-examen

Wanneer jij het gevoel hebt dat je alle stof voldoende beheerst, schrijf je je in voor het Wft-examen Hypothecair Krediet. Het examen duurt 135 minuten en bevat 38 examenvragen. Het examen is opgedeeld in drie onderdelen, te weten: Kennis en Begrip (14 vragen), Professioneel Gedrag (2 vragen) en Vaardigheden en Competenties (22 vragen). 

In totaal kun je op het examen 62 punten behalen. De slaaggrens is 68% van het aantal punten. 

Wft Cursus 

Een Wft Cursus volg je om in het bezit te komen van het vereiste Wft-diploma. Lees hier alles over welk specifieke diploma jij nodig hebt, voor de functie die je uitoefent. 

http://financieel.hoffelijk.nl

Gerelateerde artikelen

Er zijn genoeg redenen om een 1000 euro lening af te sluiten op het internet, bekijk mogelijkheden

Wij bieden je schuldhulp in Amsterdam en omgeving

Hypotheeksite in Amsterdam