Amsterdam Plaza
Woning en Tuin

Het fenomeen cilinderslot verovert Nederlandse woningen, kantoren en bedrijfsvestigingen

Cilindersloten hebben een lange geschiedenis van meer dan honderd jaar. Dat wijst erop dit soort sloten iets bijzonders te bieden heeft. Dat geldt zeker voor de nieuwste generatie sloten, die voorzien zijn van kerntrekbeveiliging en daarmee ideaal zijn om je woning, kantoorpand of bedrijfsgebouw mee te beveiligen. Een cilinderslot is de beste keuze als voor deuren gaat die, als ze vergrendeld zijn, ook met het grootste geweld niet door inbrekers te openen zijn. Maar wat is het precies dat cilindersloten met kerntrekbeveiliging zo geliefd maakt onder mensen die van veiligheid houden?

Het onderscheid tussen standaardsloten en veiligheidssloten met cilinder

Anders dan een ‘normaal’ deurslot, is een veiligheidscilinderslot voorzien van een zwaar metalen beslag, dat over de kern van het slotsysteem is aangebracht. Dit ijzersterke beslag heet in slotenmakersjargon ook wel ‘kerntrekbeveiliging’, Dieven hebben namelijk een traditioneel trucje om niet goed beveiligde cilindersloten te kraken, door met een metalen pen in de kern te slaan of deze eruit te boren. De cilinderslotkern valt dan in diggelen en de deur is razendsnel geopend. Wie een cilinderslot koopt met het SKG-logo (SKG is een politiekeurmerk dat minimale eisen stelt aan hangwerk- en slotenbeveiling) van minimaal 3 sterren, kan verhinderen dat inbrekers met gereedschap een slot onklaar maken en het pand kunnen betreden. En dat bespaart je natuurlijk heel veel deurschade en financiële ellende. Daarnaast kan je ook kiezen voor een elektrische slot. Wat zeer handig in gebruik is.

Zelfmontage is mogelijk en niet ingewikkeld

Het zelf plaatsen van cilindersloten is een groot voordeel van deze slotensoort. Montage gaat snel en eenvoudig, als je natuurlijk de juiste stappen doorloopt en geen fouten maakt. Voor het bevestigen van een of meer nieuwe sloten hoef je dus niet per se een gespecialiseerde slotenmakers in te huren, wat flink scheelt in de kosten die je maakt voor het vervangen van sloten. Uiteraard moet je hiervoor wel een beetje handig zijn. Maar ben je dat? Dan kun je goedkoop nieuwe sloten plaatsen in je eigen huis of bedrijf. Hiervoor hoef je slechts de pennen in het slot opnieuw te rangschikken. Veel moeilijker is het niet!

Een uiterst gebruiksvriendelijk slot

In gebouwen of woningen waar veel collega’s cq. gezinsleden gebruikmaken van dezelfde ruimtes, is het handig als er één sleutel is die op alle deuren werkt. Het cilinderslot met kerntrekbeveiliging biedt hier uitkomst. Deze sloten kun je namelijk gemakkelijk online bestellen in de benodigde aantallen en gebruiken met één en dezelfde sleutel. Zo heeft je personeel of hebben je kinderen met één sleutel overal toegang waar dat wenselijk is.

Zorg voor de juiste elektronische beveiiliging

Na de Covid periode is de kan dat er bij je wordt ingebroken. Zorg dat je daarom naast een goed cilinderslot ook een goed alarmsysteem hebt. Daarmee schrik je de inbreker al van te voren voor af en ook zeker als ze binnenkomen door bijvoorbeeld een bovenraam, dan maken ze direct dat ze wegkomen zonder dat ze spullen meenemen. Het is heel eenvoudig een goed draadloos alarmsysteem te installeren

https://mc-sleutels.nl/