Amsterdam Plaza
Image default
Woning en Tuin

Hoe ziet de wereld muren schilderenals schilder in den haag?

Hoe ziet de wereld muren schilderenals schilder in den haag?

In deze moderne tijden doet iedereen in de wereld aan het schilderen van muren, dus niet alleen Nederland, maar ook onze buren België, Luxemburg en Duitsland. Hoewel wist je dat het niet overal in de wereld populair is? Terwijl wij hier duizenden schilders hebben zoals schilder Den Haag, zijn ze daar in Azië minder fan van. Zij doen het meer de ouderwetse manier door de kleuren van hun materialen te behouden of alleen in het fabriek te kleuren waarin ze minder keuze in hebben, dit komt door de cultuur waardoor ze liever hun zelf als professioneel willen lijken wat wordt aangemoedigd in hun samenleving.

 

Waar komt het schilderen vandaan?

Schilderen heeft een gigantische lange geschiedenis, voordat we muur schilderen hadden was er alleen maar nog het schilderen van portretten of landschappen op canvassen. Dit was voornaamst populair in de lagere landen van Europa die zich veel met kunst bezig hielden, denk aan Italië waar Da Vinci de Mona Lisa had gemaakt. Hoewel Da Vinci al in de tijd zat van muur schilderen is het dus veel jonger dan het traditionele schilderen op canvassen. Langzamerhand werd het een luxe om je muren een kleurtje te geven, totdat het ergens in de 20ste eeuw betaalbaar werd voor iedereen, en dus ook in Nederland.

 

Muren schilderen is best recent

Daardoor is het best speciaal dat wij in de tijd zitten van het schilderen van muren. Als we honderd jaar geleden geboren was zou het veel minder populair zijn behalve als je iemand was die heel veel geld maakten door een fabriek vol met goedkope arbeid had. Hoewel honderd jaar geleden nog lang klinkt, is het vergeleken met de duizenden jaren van geschiedenis een best korte tijd. Zeker als je het vergelijkt met traditioneel schilderen op canvassen waar er bewijs is gevonden dat het al rond het jaar 0 gedaan werd.

https://www.mgcdejong.nl/schildersbedrijf-den-haag