Amsterdam Plaza
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moet weten over het werk van een landschapsarchitect

Een groene omgeving is belangrijk voor het welzijn en de ontwikkeling van ieder mens. Dat vind ook BTL. Daarom zetten zij zich in voor het adviseren over en ontwikkelen en aanleggen van groene omgevingen op allerlei verschillende locaties voor zowel particulieren en bedrijven als scholen en ziekenhuizen. Er zijn daarvoor vele experts op het gebied van groen in dienst. Een soort groenexpert is de landschapsarchitect. In dit artikel lees je alles over wat de landschapsarchitect doet en wat hij of zij voor jouw groene omgeving kan betekenen.

Het creatieve proces

Het werk van een landschapsarchitect draait vooral om het ontwerpen van een groen gebied. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen van de klant, de gebruikers van het gebied en bewoners uit de omgeving. De landschapsarchitect is altijd bezig met het creatieve proces van dit ontwerp en denkt in oplossingen. Het is de bedoeling dat er altijd een uniek ontwerp op tafel komt. Op deze manier zijn er al veel groene omgevingen in de openbare ruimte ontwikkeld.

Een ontwerp dat klopt

In het ontwerp van een groen gebied is het ontzettend belangrijk dat er een balans gevonden wordt tussen de natuurlijke elementen en het menselijk gebruik van het gebied. Er wordt daarbij eerst gekeken naar de geschiedenis van de bodem en de bestaande patronen voordat er radicale beslissingen gemaakt worden. Daarnaast is het zo dat het plan alleen werkt als de juiste elementen op de juiste plek komen te staan. Als de landschapsarchitect kan experimenteren met stad en natuur kunnen er ontzettend mooie en unieke ontwerpen ontstaan voor een aantrekkelijke woon- en werkomgeving. Neem voor meer informatie contact op met BTL en maak ook jouw omgeving een beetje groener.