Amsterdam Plaza
Onderwijs

Heb jij het getuigschrift Normen en voorschriften gasinstallaties al op zak?

Wanneer je ook maar iets te maken hebt met gasinstallaties, zoals het aanleggen of het onderhouden ervan, dien je op de hoogte te zijn van alle wettelijke normen en voorschriften van gasinstallaties. Je kunt immers geen half werk leveren of met te weinig kennis aan de slag gaan. Je vormt tijdens de werkzaamheden aan de installatie geen gevaar voor jezelf en door volgens voorschriften te werken, wordt er een installatie geleverd die veilig in het gebruik is na je vertrek. Het maakt hierbij niet uit of het om kleine woningen of grote bedrijfspanden gaat. Bijna alle gebouwen hebben of vragen om een (aard)gasinstallatie.

Inhoud van de cursus Normen en voorschriften van gasinstallaties

De cursus – die je ook bij Kenteq kunt volgen – duurt een dag en je hoeft geen examen te doen aan het einde van de cursus. Je hebt ook geen specifieke vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan de cursus. Je leert over prestatienormen en de NPR 3378. Je leert ook over het bouwbesluit en de NEN 1078:2004 en NEN 1087:2001. En ook leer je hoe je een gasinstallatie classificeert.

Praktische toepassing tijdens de cursus

Omdat de cursus een dag duurt, wil je wel alles wat erin zit eruit halen. De ervaren cursusleider – en tevens expert op het gebied van gasinstallaties en wet- en regelgeving – is hierop voorbereid, door je mee te nemen in de kennis en deze vervolgens direct samen met je toe te passen op jouw eigen praktijksituatie. Het gaat dus niet alleen om het overdragen van kennis, juist de praktische benadering maakt dit een effectieve en leerzame cursus om aan deel te nemen. En dat is erg handig bij de soms taaie materie die in de NEN-normen en NPR-bepalingen beschreven staat. Door de aanpak gedurende de cursus heb je hier echter geen last van. Je bent na afloop weer prima op de hoogte om je taak als gastechnisch installateur of onderhoudsmonteur volgens geldende richtlijnen te kunnen blijven uitvoeren.

Gerelateerde artikelen

3 x inspiratie voor creatieve lessen op school

Gesprekstechnieken – waardevolle coachtips

Weten wat een accountmanager doet