Amsterdam Plaza
Image default
Woning en Tuin

Een dakkapel van 4 of 5 meter biedt meer meerwaarde op uw woning

Bent u van plan een dakkapel op uw woning te laten plaatsen, overweeg dan een grote dakkapel van 4 meter of zelfs 5 meter. Hiermee haalt u niet alleen veel meer ruimte en licht in huis, ook stijgt de waarde van uw woning meer. Bovendien is een brede dakkapel vaak vergunningsvrij te plaatsen, wanneer u deze aan de achterkant van de woning plaatst. Wilt u weten welke voordelen dit formaat dakkapel nog meer kan bieden voor uw huis, of hoe u kunt besparen op een grote dakkapel van 5 meter of breder? Lees dan snel verder om te beslissen of een grote dakkapel iets voor u is.

De voordelen van een dakkapel van 4 meter of 5 meter breed

Een dakkapel van 4 meter brengt vele voordelen met zich mee. Uiteraard profiteert u ook bij dakkapellen van 5 meter breed of meer van deze voordelen. Zo is een brede dakkapel goedkoper per meter, kunt u een raamindeling naar wens kiezen en geniet u van meer ruimte en licht. Met een dakkapel van 4 meter moet u rekening houden met 4 tot 8 m2 extra woonruimte en bij een dakkapel van 5 meter is dit wel 5 tot 10 m2 extra ruimte. Ziet u op tegen de afwerking aan de binnenzijde van een dakkapel van groot formaat? Dan kunt u ook dit uitbesteden aan een specialist. Bijvoorbeeld het afwerken van de zijwangen aan de binnenkant en het plafond. Een professional zorgt ervoor dat deze worden uitgevoerd in dezelfde stijl als uw slaapkamer of zolder. Ook voor het plaatsen van de vensterbanken en het schilderwerk buiten kunt u een vakman in de arm nemen.

Hoe u kunt besparen op een brede dakkapel

Hoewel een grote dakkapel van 4 meter of zelfs 5 meter breed goedkoper is per meter, bent u in totaal uiteraard meer kwijt dan voor een dakkapel van 2 meter. Zeker wanneer u ook de afwerking uit wilt besteden, kunnen de kosten onverhoopt oplopen. Om uw dakkapel van 5 meter breed tegen een zo laag mogelijke prijs te realiseren, kunt u op dakkapelplaatsenvergelijker.nl diverse specialisten vergelijken. Zo kunt u meer waarde toevoegen aan uw woning, tegen een zacht prijsje.

Liever een maatje kleiner? Bekijk dan de mogelijkheden van een dakkapel met een breedte van 3 meter via de onderstaande link.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl/kosten/dakkapel-3-meter/