Amsterdam Plaza
Image default
Woning en Tuin

Tips voor kiezen van een huisnummer of naambord

Een nieuw huisnummer of naambord plaatsen? Of net verhuisd en een naambord of een nieuw nummer plaatsen? Waar moet je rekening mee houden? In dit artikel willen we je enkele goede tips geven om rekening mee te houden bij de keuze voor een nieuw huisnummer of naambord, zodat je nog beter gevonden kan worden.

Grootte.

Welke grootte je besteld van een huisnummer of naambord is natuurlijk je eigen keuze. Er zijn huisnummers beschikbaar in veel verschillende groottes van 12cm tot wel 50cm. Welke grootte je kiest is onder andere afhankelijk van smaak. Maar ook de afstand tot de weg is een belangrijk gegeven bij het kiezen van de grootte van een huisnummer. Als je huis vlak langs de stoep of de straat is kom je misschien wel toe met een huisnummer van 12 cm. Maar heb je een huis wat ver van de straat af ligt, dan kan je beter een groter huisnummer nemen. Als je voor de eerste keer bezoekers krijgt in je nieuwe huis kan het anders erg lastig zijn om jouw nummer te vinden. Ook voor de postbode is het fijn als het huisnummer goed leesbaar is vanaf de weg. Voor de grootte van een naambord is het ook afhankelijk welke stijl je wilt uitstralen. Je naambord hoeft niet perse groot te zijn, zodat je het van de weg af kan lezen. Sterker nog voor de privacy kan het prettiger zijn als mensen het naambord pas kunnen lezen als ze voor jouw deur staan.

Materiaal.

Je kan tegenwoordig veel verschillende materialen huisnummers of naamborden kopen. Welke jij het mooiste vindt is afhankelijk van jouw stijl en persoonlijke smaak. Er zijn huisnummers of naamborden verkrijgbaar in bijvoorbeeld: RVS, hout, aluminium, messing, plexiglas, spiegelglas en kunststof. Een vaak gebruikt materiaal is RVS omdat dit in veel verschillende uitvoeringen gekozen kan worden. Je kan veel verschillende kleuren kiezen, maar ook het verschil tussen mat of glanzend is een prettige keuze. Mat zwart is bijvoorbeeld erg robuust.

Lettertype of stijl.

Huisnummers of naamborden zijn tegenwoordig in bijna elk te bedenken lettertype beschikbaar. Je kan je huis zo een persoonlijke stijl mee geven, al vanaf de buitenkant. Je kan op een moderner huis een modern en strak lettertype kiezen. Ook kan je gaan voor wel een ouderwetser lettertype om een leuk contrast te krijgen. Soms is het ook leuk om op een oud huis een strak lettertype te kiezen en zo juist wat contrast op te zoeken.

Bevestiging.

Je kan een huisnummer of een naambord op verschillende manieren aan je huis bevestigen. De simpelste manier is om het te bevestigen met schroeven. Maar je kan ook gaan voor een blinde montage met bevestiging middels afstandshouders.