Amsterdam Plaza
Bedrijven

De voordelen van computer vision

Misschien bent u er juist al bekend mee, maar voor de lezers die niet weten wat computer vision  inhoud leggen wij het nog een keertje uit. Computer vision, beter bekend als computervisie, is een gebied van kunstmatige intelligentie (AI) dat computers traint om de visuele wereld te interpreteren en te begrijpen. Met behulp van een computer vision software kunnen de machines door middel van  digitale afbeeldingen van camera’s en video’s objecten nauwkeurig identificeren en classificeren en vervolgens reageren op wat ze ‘zien’.

 

De evolutie van computer vision

In de jaren 50 experimenteerde men al met een computer visie. Toen werden de eerste neurale netwerken gebruikt. Met deze eerste neurale netwerken werden randen van een object gedetecteerd en zo in categorieën gesorteerd. Later in de jaren 70 werd er voor het eerst commercieel gebruik gemaakt van deze technologie door optische tekenherkenning. Door deze uitvinding konden geschreven teksten voor blinden geïnterpreteerd worden. Naarmate de tijd werd in de jaren 90 internet echt groot en werden er steeds meer grote afbeeldingen online beschikbaar gesteld waardoor machines ontwikkeld werden om gezichten te herkennen. Deze groeiende datasets hebben het voor machines mogelijk gemaakt om specifieke mensen in foto’s en video’s te identificeren.

 

De voordelen in praktijk

Met een computer vision software kunt u verschillende voordelen voor u winnen. Met een computer vision software kunt u gemakkelijk kwaliteitscontroles uitvoeren. Dit kan door middel van beeldherkenning met camera’s. In productie processen is het vaak van belang om vast te kunnen stellen of bepaalde producten voldoen aan kwaliteitseisen. Door gebruik te maken van camera’s op tactische locaties in een productie proces is het mogelijk om met vision technieken vast te stellen of er iets afwijkends te zien is. Hierdoor kan er direct actie ondernomen worden. Daarnaast kan een computer software ook helpen met het optimaliseren van deze processen. Door informatie te verzamelen met een machine vision systeem is er meer inzicht in wat er daadwerkelijk gebeurt. Deze systemen visualiseren de data over tijd om trends te zien of geven een real time overview van de situatie. Bovendien kunt u ook uw downtime verminderen door middel van computer vision software.  Door producten die mogelijk downtime veroorzaken te herkennen met kunstmatige intelligentie (AI) kunnen deze systemen deze automatisch afwijzen. Uit onderzoek is ook gebleken dat Pegamento het meeste aan de consument haar wensen voldoet.

 

https://www.pegamento.nl/wat-doen-wij/beeldherkenning-met-computervision-in-de-voedselindustrie/

Gerelateerde artikelen

Bewindvoering nodig in Almelo?

Richmond Interiors stoelen bij Skogen.nl

De aankoop van jouw droomhuis