Amsterdam Plaza
Image default
Bedrijven

De redenen om nu een groepenkast te maken of te vervangen

Er moeten redenen zijn waarom u altijd een professionele elektricien moet bellen als het gaat om elektriciteitswerken in woningen. U beschikt bijvoorbeeld niet over de vaardigheden om die taken uit te voeren. De groepenkast vervangen nu of een extra groep in de meterkast plaatsen is niet iets wat je zelf kunt doen. Om verschillende redenen kan het nodig zijn om de bestaande installaties uit te breiden, de groepsbox te vervangen of aan te passen. Hier is een feit. U zult elk jaar meer elektrische apparaten en apparaten gebruiken en deze zouden voldoende stroom moeten krijgen om naar behoren te werken. De groepsbox wordt de eerste locatie die door de elektriciteit van uw huis wordt bezocht voordat deze aan alle apparaten wordt geleverd. U moet er dus voor zorgen dat er geen storingen in de doos zitten.

De groepenkast vervangen

Niemand kan de toekomst voorspellen. Dit verklaart waarom u om tal van redenen op een dag storingen in uw groepenkast kunt aantreffen. Fouten gebeuren en daar zijn verschillende oorzaken voor, zoals ouderdom. Oude groepsboxen zullen niet zo goed werken als de nieuwe. In sommige gevallen zal uw huis daardoor veel stroomstoringen hebben. De levensduur van dit product is ongeveer 25 jaar, dus daar moet je op anticiperen. Een vervanging is nodig wanneer deze niet zoveel spanning aankan als voorheen. Het installeren van een extra groep wordt niet aanbevolen. Een vervanging is dan een betere oplossing. De volgende oorzaak van problemen is overbelasting. In dit geval dient u een extra groep aan te maken. Overbelasting treedt op als je te veel apparaten achter een bepaalde groep hebt aangesloten. Hier niet. Een enkele groep kan slechts 3680 watt leveren aan alle aangesloten apparaten. Heb je apparaten die een dergelijk aantal overschrijden, dan moet je een nieuwe groepenkast aanmaken om extra stroom te kunnen leveren. Een andere reden om groepsboxen te maken of te vervangen is vanwege schade. Elektriciteit kan uitvallen door slijtage of beschadiging. In dit geval moet u een elektricien bellen die de schade dan zal inspecteren en een vervanging zal aanbieden.

Een elektricien inhuren om de groepenkast te vervangen

Zoals eerder vermeld, moet u alleen een expert inhuren als het gaat om het vervangen of maken van een groepenkast voor uw huis. U mag doe-het-zelf elektrische werkzaamheden uitvoeren als de moeilijkheidsgraad laag is, zoals het vervangen van een stopcontact of lamp. Het is echter niet waarschijnlijk dat u ingewikkelde werkzaamheden uitvoert, zoals het maken of vervangen van groepenkasten, de groepenkast uitbreiden en meer. Deze taak is riskant en vereist ervaring. Fouten en ongelukken gebeuren als je er alleen aan werkt. U moet dus vertrouwen op een expert zoals gekwalificeerde elektriciens.