Amsterdam Plaza
Image default
Zorg

De leukste baantjes in de zorg 2023

De zorg is een van de grootste werksectoren in Nederland. Je hebt de jeugdzorg, gehandicaptenzorg, medische zorg, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg, verpleging en nog meer branches die onder de zorgsector vallen. Met al deze belangrijke branches zijn er ook hard mensen nodig die de zorg komen versterken. Een baan in de zorg kan één van de belangrijkste baantjes zijn die je maar kunt hebben. Welke leuke baantjes in de zorg hebben momenteel het hardst extra handen nodig? In deze blog geven we je er een paar mee!

Persoonlijk begeleider jeugdzorg 

Bij de functie persoonlijke begeleider in de jeugdzorg houd je je bezig met het begeleiden van jongeren in het ontwikkelen van zelfredzaamheid en persoonlijk leiderschap. De leeftijd van deze jongeren kan uiteenlopen, maar bevindt zich meestal tussen de 12 – 18 jaar. De werkzaamheden zijn afhankelijk van de organisatie waar je gaat werken. Over het algemeen zul je bezig zijn met het voeren van individuele gesprekken en het opstellen van een hulpverleningsplan met de jongeren. Daarbij ben je ook vaak in contact met het persoonlijk netwerk van de jongeren. Benieuwd naar deze baan? Je kunt deze Hoofddorp, Hilversum, Rotterdam en Utrecht zorg vacature (en verdere omstreken) op Jouwzorgbaan.nl vinden!

Verpleegkundige 

Een baan als verpleegkundige is ideaal voor wie écht een hart voor de zorg heeft en een flinke portie uitdaging nodig heeft op het werk. Verpleegkundigen houden het ziekenhuis op dagelijkse basis staanden. Als verpleegkundige coördineer, bewaak en verbeter je de totale zorg rondom jouw patiënten. Dit doe je in nauwe samenwerking met andere zorgverleners. Ook speel je een belangrijke rol in de medische behandelingen en het contact met de patiënt en de familie. Elke dag is een nieuwe uitdaging, dus als jij iemand bent die sterk in de schoenen staat, is dit wellicht wat voor jou. Deze Amersfoort zorg vacature kun je eigenlijk vrijwel overal in Nederland vinden, dus dat zegt ook wat over de vraag naar verpleegkundigen!

GZ-psycholoog

Met de groeiende drukte en wachtrijen is de geestelijke gezondheidszorg steeds meer op zoek naar mensen die de GZ komen versterken. Als GZ-psycholoog behandel je cliënten met (complexe) psychiatrische problematiek. Je komt in aanmerking met verschillende soorten vraagstukken en kwesties, en voert dus ook verschillende werkzaamheden uit. Over het algemeen ben je bezig met diagnostiek, indicatiestelling, behandeling, begeleiding, voorlichting, overleg, etc. Ook dit is een uitdagende baan, maar met zeer veel voldoening! In diverse steden zijn GZ-psychologen nodig, zoals Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Haarlem en Almere.