Amsterdam Plaza
Vakantie

Camper onderhoud

Camper onderhoud

Net als alle andere voertuigen heeft een camper onderhoud nodig. Een camper moet voldoende smering hebben bij draaiende onderdelen, de intervallen moeten in orde zijn en om de zoveel tijd een kleine of grote onderhoudsbeurt krijgen. Als dit allemaal goed op orde is bij het voertuig dan kan er niet alleen zo lang mogelijk van het voertuig genoten worden, maar worden ook de kosten beperkt. Camper onderhoud wordt gedaan bij een autogarage. Het is belangrijk dat dit regelmatig gebeurd voor het voertuig. Als een voertuig namelijk niet op tijd onderhouden wordt, kan dit ernstige gevolgen hebben. De motor zou bijvoorbeeld schade op kunnen lopen, dit is voor niemand gunstig. Camper onderhoud kost geld, maar de reparaties voor complicaties kosten nog veel meer geld. Met een camper onderhoud bespaar je uiteindelijk ook nog. 

Onderhoud punten

Er zijn een aantal dingen waar aandacht aan wordt besteedt tijdens het onderhouden van een camper:

  • Gasinstallatie

  • Gas en elektrische leidingen

  • Propaangasslangen

  • Drukregelaar

  • Randaarde

  • Chassis, cabine en motor

Deze onderdelen zijn belangrijk bij het gebruik van de camper en hebben regelmatig onderhoud nodig. Voor dit camper onderhoud kun je terecht bij een autogarage in je buurt.  

APK camper

Niet alleen is een camper onderhoud belangrijk. Een camper is ook wettelijk verplicht in Europa om een apk keuring te ondergaan. De camper wordt gecheckt op de aspecten: milieu, verkeersveiligheid en registratie. Wanneer moet een camper voor de apk? Dit verschilt per camper, het hangt af van het bouwjaar en het gewicht, maar de meeste campers moeten toch wel een keer per jaar. Zo niet, dan is het wel een keer per twee jaar. Als deze keuring niet ondergaan wordt kan dit uitlopen op een flinke boete. De kosten voor de apk van een camper liggen rond de zestig euro. Er wordt dan een professionele keuring uitgevoerd en de camper kan naderhand weer veilig mee worden genomen de weg op.https://www.vdveenautogroep.nl/auto/apk-camper-onderhoud/