Amsterdam Plaza
Image default
Dienstverlening

Apparatuur voor veiligheid

In de industrie kun je gebaat zijn bij het gebruik van diverse soorten apparaten ter ondersteuning van veiligheid. Zo zijn er gas detectie apparaten en is er zelfs multi gas detectie apparatuur te verkrijgen. Een dergelijk apparaat kan op verschillende wijzen gebruikt worden. Je kunt het in een gasgevoelige omgeving permanent plaatsen, zodat het continu meet en de waarden registreert. Heb je gekozen voor een model dat via bluetooth communiceert, dan kun je de waarden op afstand bekijken en ook verwerken in veiligheidsrapporten.

Gas detectie bij je dragen

Er zijn ook situaties waar je een gas detectie apparaat niet op een permanente locatie wilt bevestigen, maar deze liever bij je draagt. In zo’n situatie wil je wel iets dat je makkelijk kunt bevestigen, iets dat niet te groot is en makkelijk te bedienen is. Ook is het prettig, als het gas detectie apparaat verschillende niveaus van detectie signaleert. Hierdoor kun je – in de meest eenvoudige vorm – uitgaan van groen, oranje en rood licht. Bij groen is de omgeving veilig en zonder enige detectie van gassen. Bij oranje worden er wel gassen gesignaleerd, maar is het niveau niet van dreigende aard. Bij rood is het signaal wel van dreigende aard en dient een gebouw of terrein ontruimd te worden.

Andere waarschuwingsvormen

Behalve met kleuren werken in een rustige omgeving, kan het natuurlijk ook voorkomen dat je in een omgeving met lawaai bent. Een apparaat met cijfers, percentages of kleuren heeft dan geen effect. Afhankelijk van jouw werkomgeving kun je ook voor een apparaat met trilfunctie gaan. Draag je het dicht op je lichaam, dan voel je vanzelf het waarschuwingssignaal. De apparaten zijn geschikt voor het meten van diverse stoffen en gassen. Sommigen kunnen tot en met vijf gassen gelijktijdig meten. Dat voelt veilig en betrouwbaar tijdens je werkzaamheden.