Amsterdam Plaza
Image default
Winkelen

Alles wat je moet weten over vuilstort in Rotterdam

Als je in Rotterdam woont of werkt en je hebt afval dat niet in de reguliere minicontainer past, dan moet je het naar een vuilstort brengen. Maar hoe werkt dit precies? Waar moet je op letten en welke vragen moet je stellen? In deze blogpost delen we alles wat je moet weten over vuilstort in Rotterdam.

Sorteer je afval op de juiste manier

Voordat je naar een vuilstort gaat, is het belangrijk om je afval op de juiste manier te sorteren. Dit betekent dat je afvalstoffen scheidt die mogelijk schadelijk of gevaarlijk kunnen zijn voor het milieu, zoals bijvoorbeeld chemisch afval, verfresten, oude accu’s en TL-buizen. Als je niet zeker weet hoe je deze afvalstoffen veilig moet verwerken, raadpleeg dan de website van de gemeente Rotterdam voor meer informatie.

Check de openingstijden en tarieven

Bekijk voordat je gaat de openingstijden van de vuilstort. Vaak hebben ze ruime openingstijden op doordeweekse dagen en is de stort op zaterdag iets korter geopend. Bovendien is het handig om van tevoren te weten hoeveel je gaat betalen en welke betaalmethoden zijn toegestaan. Sommige vuilstorten accepteren alleen pinbetalingen, terwijl andere ook contant geld accepteren.

Let op de juiste inrijroute

Elke vuilstort heeft een specifieke in- en uitrit. Zorg ervoor dat je deze volgt om problemen te voorkomen. Als je niet zeker bent van de juiste route, bekijk dan eerst de plattegrond van de vuilstort op de website van de gemeente. Daarnaast is het belangrijk om je afval op de juiste plek te storten. Neem dus de informatieborden vooraf goed door.

Stel vragen aan het personeel

Als je vragen hebt over het storten van afval op de vuilstort, aarzel dan niet om het personeel om hulp of advies te vragen. Zij zijn er om je te helpen en kunnen je informeren over eventuele beperkingen of specifieke regels die gelden voor bepaalde soorten afval.

Doe jezelf een plezier: houd de vuilstort schoon

Tenslotte willen we nog even benadrukken dat het belangrijk is om je best te doen om de vuilstort schoon te houden. Dit betekent dat je afval zoveel mogelijk sorteert, netjes in de containers stort en geen rommel achterlaat op het terrein. Op die manier kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat de vuilstort in Rotterdam een veilige en schone locatie blijft voor de verwerking van ons afval.

Het brengen van afval naar de vuilstort kan soms wat verwarrend zijn, maar het hoeft niet zo te zijn als je de juiste stappen onderneemt. Door je afval zorgvuldig te sorteren, de openingstijden en tarieven te controleren, de juiste inrijroute te volgen, vragen te stellen aan het personeel en de vuilstort schoon te houden, ben je goed op weg om een veilige en efficiënte afvalverwerking te bevorderen. Mochten er toch nog vragen zijn, kijk dan op de website van de gemeente Rotterdam of raadpleeg het personeel op de vuilstort.