Amsterdam Plaza
Image default
Winkelen

Waarom elke vrouw mascara moet dragen: 5 redenen

Mascara gemakkelijk aan te brengen

Mascara wordt als make-up product al meer dan 200 jaar gebruikt. Het is een van de meest populaire en meest gezochte producten op de markt. Als je ogen omlijnen is dat heel gemakkelijk te doen met een paar laagjes mascara. Ook is het gemakkelijk te verwijderen met make-up remover en zachte doeken. Afgezien van het gemak bij het aanbrengen en verwijderen en de lage kosten is mascara een product dat je look gemakkelijk kan veranderen.

Een look upgraden

Mascara maakt je look complete. Dit gaat met name op als je je ogen wilt accentueren. Door mascara te gebruiken kan je je ogen omlijnen en meer definitie geven. Mascara kan je ogen ook groter laten lijken en meer levendigheid aan je algemene look toevoegen. Het kan een lelijke look naar een verbluffende look transformeren, zonder dat je veel moeite hoeft te doen.

Voor alle huidtypen

Mascara is geschikt voor alle huidskleuren, -types en -texturen. Of je nu licht of donker, droog of vet en glad of ruw bent, iedereen kan mascara dragen. Dit komt omdat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, formules en varianten. Je kunt kiezen uit tinten als zwart, bruin, rood, blauw en andere kleuren. Afhankelijk van hoeveel je ervan aanbrengt kan het kleiner of duidelijker in je ogen komen.

Geeft je gezicht meer expressie

Met mascara kan je ook meer expressie aan je gezicht toevoegen. Mascara kan je oogopslag krachtiger maken, in het bijzonder als je langdurig naar iemand kijkt. Ook kan het je gelaat meer vorm geven. Door de juiste lagen aan te breng krijgt je gezicht meer expressie.

Goedkoper dan semi-permanente oplossingen

Mascara is goedkoper dan semi-permanente oplossingen zoals wimperextensions en andere cosmetische procedures. Je kan een goede mascara krijgen voor minder dan 10 euro. Zo kan je je ogen mooier maken zonder dat je veel geld hoeft uit te geven.

Gevolgen die gepaard gaan met te veel mascara aanbrengen

Hoewel het aanbrengen van mascara een veelgebruikte manier is om je ogen te verrijken, kan het ook een aantal negatieve gevolgen hebben als je er te veel van aanbrengt. Als je te veel mascara aanbrengt kan het vervelende onzuiverheden of klonterige verzamelingen veroorzaken en zelfs je wimpers kunnen afbreken. Ook kan het leiden tot irritatie of infectie als er bacteriën op je oogvlies komen. Voordat je mascara aanbrengt is het altijd beter om eerst je ogen te beschermen met een goede oogmake-up primer.

Conclusie

Mascara is het ideale product voor iedereen die zijn ogen wilt omlijnen en accentueren. Het is goedkoop, gemakkelijk aan te brengen en verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren. Bovendien kan het je algemene look compleet maken en geeft het je gezicht meer expressie. Tegelijkertijd moet je voorzichtig zijn met het gebruik ervan omdat je oogvlies kan irriteren of infecteren als je te veel mascara aanbrengt. Op zoek naar de beste top 10 mascara? Kijk dan op Cosmeticareviews.nl voor een goede vergelijking.