Amsterdam Plaza
Image default
Woningen

4 voorbereiding tips voordat je in huis gaat schilderen

Bij verfprojecten is de voorbereiding even belangrijk (misschien wel belangrijker) dan het eigenlijke aanbrengen van de verf. Als je het oppervlak niet goed repareert en schuurt, kun je zichtbare gaten en ruwe plekken krijgen. En als je de afwerking niet bedekt met een stucloper en afplakt, kun je enorme verfvlekken krijgen die je moet wegschrapen of overschilderen. Besteed nu tijd aan de voorbereiding om later geen extra werk of spijt te krijgen.

Vergeet niet om afdekmaterialen te gebruiken

Het eerste waar je aan moet denken voordat je begint met schilderen is het afdekken van vloeren, raamkozijnen en dergelijk. Om een vloer zo goed mogelijk te beschermen kun je het beste een stucloper gebruiken. Want niet alleen beschermt deze voor verfspetters, het zorgt er ook voor dat als je met een ladder te werk gaat om te schilderen dat je vloer geen krassen en lelijke plekken krijgt. Op VerpakkingenXL heb je een ruime keuze uit verschillende soorten stuclopers. Voor raamkozijnen en dergelijke kun je het beste schilderstape gebruiken om het zo netjes mogelijk af te werken.  Niet alleen gaat je werk sneller als je alles goed afdekt, je hoef je ook geen zorgen te maken over beschadigingen en het opruimen is ook in een handomdraai gedaan.

Repareer gaten in je muur

Een verse verflaag kan zelfs kleine gaatjes op een ongeverfde muur uitvergroten. Om te voorkomen dat je later spijt krijgt, kun je het beste nu de tijd nemen om gaten te repareren. Zodra de plamuur droog is, schuur je deze voorzichtig op tot het oppervlak glad is. Vergeet niet een vochtige doek te gebruiken om stof te verwijderen voordat je gaat schilderen, anders komt het vuil vast te zitten in de natte verf.

Maak eerst de muren schoon

Je staat te popelen om aan het schilderen te beginnen. En het is verleidelijk om het schoonmaken van de muren over te slaan. Maar als je muur al een tijdje niet is afgestoft, zul je verbaasd zijn hoeveel vuil zich op het oppervlak heeft verzameld. Je moet eerst stofzuigen. Op deze manier kun je alle haren van huisdieren of stof opzuigen langs de plinten, sierlijsten en lijsten. Vervolgens werk je van boven naar beneden. Stof de muur af met doek die een beetje vochtig is. Het oppervlak moet droog zijn voordat je begint met schilderen.

Verzamel je schildersbenodigdheden

Zodra je begint met schilderen, wil je niet stoppen om te zoeken naar dat extra zeil dat je dacht niet nodig te hebben of nog erger, toch nog naar de winkel moet rijden voor de juiste maat kwast. Maak voordat je gaat rollen en borstelen een inventarisatie van al je voorraden. Verzamel je kwasten, verfrollers, bakjes, roerstaafjes, blikopener, schilderstape en dekzeilen om je meubilair te bedekken. Heb je dit allemaal gedaan, dan ben je klaar om te gaan schilderen. Een goede voorbereiding is het halve werk!