Amsterdam Plaza
Woningen

3 tips voor een verhuizing

Sta je op het punt om naar een nieuwe woning te vertrekken? Daar komt een boel bij kijken. Normaal gesproken verhuisd een persoon zo’n drie keer in zijn leven. Dit houdt in dat je je volledige inboedel bij elkaar moet rapen en ineens van alles mee moet nemen naar een nieuwe plek.  Een verhuizing is een stressvolle gebeurtenis omdat het in feite een vervuilde woning is. Hierbij onze top 3 tips voor het ontruimen van een woning.

1 Alles labelen, labelen en nog eens labelen

Om direct na de verhuizing snel en georganiseerd alles uit te kunnen pakken is het handig om de dozen waarin je je spullen opbergt te labelen met de kamer waar deze moet komen. Hierdoor krijg je niet een grote hoop dozen te midden van het huis en zijn je spullen al gelijk een beetje verder opgeruimd. Probeer hierbij dan ook zo veel mogelijk je spullen van dezelfde categorie bij elkaar te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld de wastafel in een doosje bij elkaar te proppen, dat vergroot het gemak met uitpakken.

2 Lijstjes maken

Om een goed georganiseerde verhuizing te hebben is het van belang om een lijstje te maken van alle kamers die je in je nieuwe huis hebt. En ook wat er precies in die kamers moet komen te staan die je momenteel in huis hebt. Hierdoor kan je heel gemakkelijk zien of je nog spullen mist voordat je volledig in je nieuwe huis kan trekken. Dit bespaart een hoop geld, omdat je alleen een paar ontbrekende spullen gaat kopen. Je komt waarschijnlijk vrij snel achter dat je meer spullen hebt dan je denkt.

3 Plan de verhuizing goed van te voren

Om de onnodige stress tegen te gaan is het wel zo fijn als je de verhuizing van te voren goed hebt geplant. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een verhuisbusje, heb je een route uitgestippeld? En zijn er vrienden en familie die kunnen helpen bij het verhuizen? Hou hierbij ook rekening met hoe lang ze kunnen helpen.

Uiteraard zijn er nog vele tips te bedenken, heb jij nog een tip voor het ontruimen van een woning bij een verhuizing? Laat het ons weten. E