Amsterdam Plaza
Image default
Dienstverlening

2 ultieme tips voor een ontspannen vakantie

Vakantie, soms ben je er gewoon echt aan toe. Een week of twee helemaal niks doen, thuis de boel de boel laten, en zo min mogelijk aan werk en andere kopzorgen denken. Precies die vakanties wil je zorgeloos beginnen. En een ontspannen vakantie begint thuis, bij het pakken van je koffer en het boeken van een taxi op bijvoorbeeld taxi-schiphol.nl.

Bereid je goed voor

Er is niks ergers dan een ontspannen vakantie beginnen met stress. Heb je alle belangrijke dingen? Je paspoort, je portemonnee en je telefoon? Heb je genoeg tijd om op de luchthaven nog iets te eten en te drinken? En kom je wel op tijd om het vliegtuig te halen? Om die stress zo veel mogelijk te beperken, moet je je goed voorbereiden. Maak op tijd een lijstje met dingen die je mee wil nemen, zodat je in de aanloop naar je vakantie toe dingen kunt toevoegen die je te binnen schieten. Maak ook alvast een planning voor je reis. Reserveer je taxi met een ruime marge om in te checken op het vliegveld (of vraag een kennis of familielid om je te brengen). Ga je op autovakantie? Zorg dan dat je goed weet hoe laat je moet vertrekken om bijvoorbeeld files zoveel mogelijk te vermijden en op tijd aan te komen op je bestemming. 

Vergeet de voorpret niet

Die voorbereiding zoals hierboven beschreven is natuurlijk heel belangrijk, maar op vakantie gaan is natuurlijk vooral heel fijn. Neem in de voorbereiding dus ook vooral de minder stressvolle zaken mee. Doe onderzoek naar je bestemming zodat je je kunt verheugen op de leuke dingen die je daar kunt ondernemen, zoals gezellige restaurantjes en spannende activiteiten. Je hoeft natuurlijk niet heel je vakantie al vol te proppen met uitjes en bezienswaardigheden; vooral na een periode van hard werken is het juist belangrijk om ook af en toe niks te doen. Maar juist het weten welke dingen je op vakantie kunt doen kan al heel ontspannend werken. Zo begint het ontstressen al voordat je vakantie begint, zodat je op vakantie minder tijd nodig hebt om af te schakelen en goed tot rust kan komen.