Amsterdam Plaza
Vakantie

Zonvakantie oktober 2022, welke landen komen in aanmerking?

Heel wat mensen willen maar wat graag ook buiten de traditionele zomermaanden kunnen genieten van een deugddoende zonvakantie. Wil jij bijvoorbeeld graag een zonvakantie oktober 2022 boeken? Dan zijn er daarvoor zeker een aantal mogelijkheden op de markt terug  te vinden. Van belang om hier rekening mee te houden is wel dat niet alle traditionele vakantielanden zich nog lenen in deze periode om een zonvakantie te ondernemen. Wanneer je vooral het zonnetje wil zien en wil kunnen genieten van aangenaam warme temperaturen zal je dan ook je bestemming iets zorgvuldiger moeten selecteren. Benieuwd naar welke landen je in deze periode nog steeds voldoende zonnestralen kunnen aanbieden? Dan dien je vooral verder te blijven lezen!

Egypte en de Canarische Eilanden zijn altijd een goede keuze

Zowat de meest favoriete bestemmingen voor het doorbrengen van een zonvakantie oktober 2022 zijn Egypte en de Canarische Eilanden. Voor deze eerste bestemming geldt dat je ook tijdens de maand oktober nog steeds zonder probleem kan rekenen op temperaturen die de 30 graden aantikken. Bovendien is het in deze periode vaak ook heerlijk vertoeven in dit fijne vakantieland. De temperaturen zijn niet te hoog gelegen waardoor ook iets bezoeken op een aangename manier mogelijk is. Ook de Canarische Eilanden met toppers als Tenerife en Gran Canaria zijn in deze periode ontzettend populair. De temperaturen liggen op de eilanden wel wat lager dan in Egypte.

De Algarve en Turkije, net iets minder hoge temperaturen

Wie genoegen neemt met milde zomerse temperaturen en niet de hitte wenst op te zoeken van een Egypte kan eveneens kiezen voor een vakantie in de Algarve of aan de Turkse kust. In het bijzonder de bestemmingen aan de Turkse kust zijn door de jaren heen ontzettend veel populairder geworden. Tijdens een zonvakantie oktober 2022 deze bestemming bezoeken zorgt er niet alleen voor dat je doorgaans kan genieten van lekker warm weer, bovendien is het zo dat je over heel wat geweldig leuke uitgaansmogelijkheden beschikt en dat je er heerlijk kan eten. Niet voor niets staan de betere Turkse badplaatsen tegenwoordig bovenaan het verlanglijstje van velen.

Welke andere bestemmingen zijn nog het overwegen waard?

Voor het doorbrengen van een zonvakantie oktober 2022 zijn er menig aantal verschillende locaties die daarvoor in aanmerking kunnen komen. Denk hierbij niet alleen aan de bestemmingen die we eerder op deze pagina reeds hebben aangehaald. Wat namelijk bovendien ook te denken van Kaapverdië of misschien ook wel van Bali? Voor de Afrikaanse archipel Kaapverdië geldt dat ze er bekend om staat te beschikken over heel wat prachtige luxe resorts. Bovendien is het prijsniveau in deze archipel meer dan schappelijk. Ook in de maand oktober kan je verder als bezoeker nog steeds rekenen op heerlijke temperaturen van om en bij de 30 graden. Niet slecht dus!

Hoe interessant is een zonvakantie oktober 2022?

Voor heel wat mensen geldt dat ze hun zonvakantie liever wat uitstellen tot de drukste periode achter de rug is. Het boeken van een zonvakantie oktober 2022 zorgt ervoor dat je kan genieten van een heerlijke, welverdiende zonvakantie terwijl je geen rekening moet houden met de traditionele drukte van tijdens de maanden juli en augustus. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat ook de prijzen in menig aantal regio’s en badplaatsen in deze periode heel wat voordeliger zijn gelegen.