Amsterdam Plaza
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet doen als je gebeten bent door een insect

Als je door een insect gebeten bent, is het belangrijk om de nodige stappen te ondernemen om het risico van besmetting te verminderen. Het is ten eerste belangrijk om je kans op een insectenbeet te verkleinen door je goed in te smeren of sprayen. Bij careplus shop kun je sprays halen voor insectenbeten. Als je eenmaal gebeten bent, is het belangrijk om de beet goed te behandelen. In deze blog leer je meer over het behandelen van een insectenbeet.

Stap 1 – Soort insect

De eerste stap is het identificeren van het soort insect dat de beet heeft veroorzaakt en zo nodig medische hulp zoeken. Als je vermoedt dat de beet afkomstig is van een giftig insect, zoek dan onmiddellijk medische hulp. Je kunt gebeten worden door insecten zoals muggen, teken, vlooien, bedwantsen of mijten.

Stap 2 – Maak de plek van de beet schoon

Als je hebt vastgesteld welk soort insect de beet heeft veroorzaakt, is het belangrijk om de plek nauwkeurig schoon te maken met warm water en zeep. Krab of pulk niet aan de beet, want dat kan bacteriën verspreiden en een infectie veroorzaken. Gebruik een koud kompres of ijskompres over het gebied om zwelling en pijn te verminderen.

Stap 3 – Medicatie

Wanneer nodig kun je een antihistaminicum zoals Benadryl nemen om jeuk en zwelling te verminderen. Je kunt hydrocortisoncrème gebruiken als uitwendige behandeling bij ernstigere reacties. Als de beet geïnfecteerd raakt, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp in te roepen.

Stap 4 – Preventie

Om toekomstige insectenbeten te voorkomen is het belangrijk om lange mouwen en broeken te dragen als je buiten bent. Gebruik als mogelijk ’s nachts muskietennetten en vermijd gebieden waarvan bekend is dat er veel insecten zijn. En zoals al eerder benoemd kan het aanbrengen van insectenspray ook helpen om je risico om gebeten te worden te verkleinen.

 

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je de kans op infectie verkleinen en jezelf beschermen tegen de gevaren van insectenbeten. Hoewel insectenbeten ongemakkelijk en vervelend kunnen zijn, kunnen ze ook ernstige infecties veroorzaken. Het is belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen bij insectenbeten en zo nodig medische hulp in te roepen.