Amsterdam Plaza
Image default
Woning en Tuin

Wand met planten, hoe u de muren van uw huis kunt opfleuren

Het komt steeds vaker voor dat mensen tuinen kiezen om het huis te decoreren, zelfs in appartementen en huizen met kleine ruimtes. Naast het geven van een charme aan de omgeving, helpt het om de lucht een beetje schoner te maken. Voor kleine appartementen is de optie een wand met planten.

Maar hoe maak je een plantenmuur? Dat kan eenvoudig zijn, investeer gewoon in de juiste ondersteuning en de juiste planten. In de appartementen is het balkon de meest geschikte omgeving.

Er zijn vele manieren om ze te maken, van de uitgebreide, die gespecialiseerde professionals of specifieke kits nodig hebben, tot de meest praktische en eenvoudige, die door u kunnen worden gebouwd en dezelfde charme hebben.

Op basis hiervan hebben we besloten om hier de belangrijkste tips te presenteren om een mooie plantenmuur in uw huis te maken, zodat de ruimte maximaal wordt benut en het eindresultaat verrassend is.

1. Aankoop van de benodigde artikelen

De eerste stap om de verticale tuin te starten is het kopen van de nodige artikelen. U heeft individuele potten en kleine plantenbakken nodig, een kleine schep voor het tuinieren, bemeste grond, paneel om de potten, touwen, schroeven en draden te bevestigen om de potten op te hangen.

2. Kies de muur

De volgende stap is het definiëren van de muur waar de tuin zal worden gemonteerd. U kunt kiezen voor een deel van de buitenruimte of interne ruimtes zoals de eetkamer en keuken.

Vergeet niet om de grootte van de kamer te controleren en te controleren of deze past bij het gewenste aantal vazen.

3. Bepaal de plantensoorten

Het is noodzakelijk om te bepalen welke planten er gekweekt zullen worden. Het is de moeite waard om alle soorten planten te gebruiken, zoals kruiden, bladeren of bloemen – zolang de grootte van het gebied en de potten maar gerespecteerd worden.

Het is ook interessant om na te denken over de locatie die u hebt gekozen om de verticale tuin te installeren. Als het binnenshuis is, zijn er soorten die zich beter aanpassen, en in de keuken gaan de kruiden goed!

4. Plaats de vazen op het paneel.

 

De ideale manier om montagetijd te besparen is door vazen met handgrepen te kopen en ze één voor één met metalen haken te bevestigen. Vergeet niet om een visuele harmonie te creëren en gebruik landschapsarchitectuur technieken om het esthetische evenwicht van uw verticale tuin te behouden!

5. Besteed speciale aandacht aan de decoratie van de tuin

Om het resultaat verrassend en harmonieus te laten zijn, moet de inrichting van de verticale tuin onberispelijk zijn. Kies mooie vazen, denk na over de kleurencombinatie en voeg interessante details toe zoals sisal touwen en lampen om de tuin te accentueren.

Bij het opzetten van de verticale tuin, proberen om het te integreren in de decoratie van het huis, waardoor de planten dialoog met de rest van het milieu, met inbegrip van de meubels, muren, coatings en decoratieve accessoires.

6. Zorg voor het onderhoud

Na de aanleg van de tuin mag u het onderhoud niet verwaarlozen. Het moet regelmatig zijn, zodat de planten mooi blijven. Let op de bewatering door wekelijks te controleren of de grond droog of doorweekt is.

Controleer ook of de planten zijn aangepast aan het klimaat. Zo niet, vervang dan sommige soorten.

Regelmatig bemesten, bij voorkeur met biologische en natuurlijke producten, om de bodem niet te beschadigen. Maak ten slotte de potten schoon, verwijder onkruid en repareer het paneel en de potten.

Als de noodzakelijke reparaties niet worden uitgevoerd, kan de tuin bacteriën en schimmels ophopen, wat ernstige schade toebrengt aan de gezondheid van de planten.