Amsterdam Plaza
Image default
Rechten

Waarom zou je een advocaat Enschede inhuren?

Soms is het duidelijk dat u een advocaat  Enschede nodig heeft: als u gedagvaard bent en u zich voor de rechtbank moet verweren, of wanneer u gearresteerd bent of als verdachte van een misdrijf aangemerkt wordt. Maar advocaten worden ook vaak ingehuurd voor advies, of vanwege hun ervaring in het oplossen van bepaalde problemen. In die gevallen is het soms lastig te bepalen of u nu echt een advocaat Enschede nodig hebt of niet: vaak komt u zelf ook wel tot een oplossing of kunt u advies van bijvoorbeeld internet halen. Waarom zou u dan toch een advocaat inhuren? 

Het resultaat

Wilt u een advocaat Enschede inschakelen? De eerste en belangrijkste vraag die u zich moet stellen is: wat wilt u  daadwerkelijk bereiken? Soms beantwoordt deze vraag zichzelf al: als u een gevangenisstraf boven het hoofd hangt, zult u dat willen voorkomen. Of als u gedagvaard bent, zult u willen voorkomen dat u moet betalen. Maar niet in alle gevallen is uw doel zo duidelijk: als u een geschil heeft met de gemeente over een subsidie, wilt u dan koste wat het kost dit jaar de subsidie zo hoog mogelijk, of wilt u eigenlijk een oplossing waarbij u volgend jaar ook nog in aanmerking komt voor een subsidie?Of als u een geschil hebt over een vergunningvoorschrift, wilt u dan een oplossing waarbij u uw werkwijze niet hoeft aan te passen, of bent u bereid concessies te doen?

Het is goed om hierover na te denken voordat u bijstand inhuurt. Het bepaalt immers mede wat de oplossing van het probleem u waard is. 

Wat is het u waard?

De tweede vraag die u zich moet stellen is: wat staat er op het spel, en wat is mij dat waard?

Als het gaat om uw vrijheid, omdat er een gevangenisstraf boven uw hoofd hangt, of als het gaat om veel geld, dan is het voor de hand liggende antwoord om professionele bijstand in te huren. Wanneer u een boete heeft gekregen wegens een snelheidsovertreding, is bijstand van een advocaat om de vraag of u deze moet betalen niet noodzakelijk. Maar als uw rijbewijs ingevorderd is en u bent afhankelijk van uw rijbewijs voor uw inkomen, is het wellicht wel verstandig om professionele bijstand in te huren, zodat u zo snel mogelijk de weg weer op kunt en weer geld kunt verdienen.