Amsterdam Plaza
Image default
Aanbiedingen

Waarom jou bedrijf een transportketting nodig heeft!

Binnen elk bedrijfspand zijn er vrijwel altijd veel mogelijkheden om te vernieuwen. Eén van die manieren is door te automatiseren, om zo zwaar werk van jouw werknemers af te nemen. Als jouw bedrijf dit overweegt, is het goed om na te denken over de installatie van een transportketting. In deze blog gaan wij jou uitleggen wat een transportketting is, en waarom jouw bedrijf er één nodig heeft.

Wat is een transportketting?

Transportkettingen zijn een transportmethode waarmee jij producten binnen je bedrijf van A naar B krijgt. Transportkettingen zijn opgebouwd uit robuuste constructies met industriële kettingen. Het klinkt misschien alsof we nu een rollerbaan omschrijven, maar er zit weldegelijk een verschil tussen de twee. Transportkettingen hebben namelijk een betere grip, waardoor zij probleemloos hoge gewichten kunnen transporteren. Een ander groot verschil is dat transportkettingen geen bochten kunnen maken; rollerbanen kunnen dit wel. Bij transportkettingen worden haakse overgang gebruikt om bochten te maken; het is dus niet zo dat je alleen maar rechte stukken kan overbruggen met een transportketting.

Wat is het voordeel voor mijn bedrijf?

Het plaatsen van een transportketting zal voor elk bedrijf voor een verbetering zorgen, omdat je hiermee werk afneemt van jouw werknemers. Dit werk is normaal gesproken best zwaar; je personeel zal dus blij zijn met het feit dat zij dit niet langer hoeven uit te voeren. Jij kan je personeel hierdoor op andere plekken inzetten. 

Een ander voordeel van het plaatsen van een transportketting, is dat deze goed is schoon te maken. Dit is vooral handig als jij een bedrijf hebt in de voedselindustrie, omdat hygiëne hier natuurlijk erg belangrijk is. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over deze hygiëne, omdat dit gemakkelijk te waarborgen is. 

ACB Transportbanden

Ben jij geïnteresseerd in het plaatsen van een transportketting, of zou jij hier nog graag meer informatie over ontvangen? Neem eens een kijkje op de website van ACB Transportbanden! Deze staat vol met verschillende soorten transportbanden, waaronder dus bijvoorbeeld de transportketting. Ben jij benieuwd wat er zoal mogelijk is voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact op met één van de specialisten van ACB Transportbanden: zij zullen jou graag helpen. 

 

https://www.acb-transportbanden.be/