Amsterdam Plaza
Aanbiedingen

Een plateauwagen kopen

Ben je van plan om een bakwagen of juiste een plateauwagen te kopen, maar twijfel je nog tussen beidde versies? Deze twee aanhangwagens bieden elk hun eigen uitstekende mogelijkheden voor zakelijk en natuurlijk particulier gebruik. Toch brengen plateauwagens nog wat meer voordelen met zich mee dan een standaard bakwagen. In deze blog leggen we je de verschillen uit tussen deze twee aanhangwagens. Zo kun jij straks op een betere geïnformeerde manier een keuze maken tussen een plateauwagen of bakwagen. 

De voordelen van een plateauwagen

Plateauwagens en bakwagens lijken op het eerste gezicht veel op elkaar. Toch is er een behoorlijk verschil aan beschikbare laadruimte tussen deze twee aanhangwagens. Dit komt hoofdzakelijk door de positie van de wielen. Bij gewone bakwagens zijn de wielen naast de laadbak geplaatst. Bij een plateauwagen bevinden de wielen zich juist onder de laadbak. Hiermee win je een stuk meer laadoppervlak. Kortom, heb je veel meer laadvloer wanneer je kiest voor een plateauwagen. Met een plateauwagen kan je bredere en grotere lading vervoeren dan met een bakwagen. Naast het feit dat je meer laadruimte hebt, brengen plateauwagens nog een ander groot voordeel met zich mee. Je kan namelijk de zijborden bij een plateauwagen naar beneden kantelen of losmaken door middel van sluitingen. Zo kun je ook makkelijk met een heftruck lading op de aanhanger verplaatsen vanaf beide kanten. Daarnaast biedt je dit ook een mooi mogelijkheid om de laadvloer van de plateauwagen als werktafel. Zo kun je bijvoorbeeld meer zaagwerk of slijpwerk uitvoeren op dit type aanhangwagen. 

Welke maat plateauwagen?

Omdat de laadbak van plateauwagens over de banden heen ligt wordt de aanhanger vaak vervaardigd met een verlaagd chassis. Met een kleinere bandenmaat kan de aanhanger hierdoor eenvoudig verlaagd worden. Plateauwagens heb je in allerlei verschillende maten. Een plateauwagen van Aanhangwagendirect kun je vanaf 2 meter lang tot wel 6 meter lang kopen. Keuze genoeg dus. Daarnaast kun je ook nog een keuze maken uit verschillende laadvloerhoogtes. Zo heb je plateauwagens met een laadvloerhoogte van 56 cm, 63 cm en 71 cm. Staat jouw gewenste maat er niet tussen? Dan kun je zelfs plateauwagens samenstellen! Ben je op zoek naar een kipper in een specifieke maat? Ook die kun je bij Aanhangwagendirect zelf samenstellen. 

Plateauwagen huren of kopen

Een aanhanger kopen is soms een behoorlijke aankoop. Het kan prettig zijn om bijvoorbeeld eerst een plateauwagen te huren. Zo kun je echt ontdekken of dit type aanhanger wel bij jou en je wensen past. Tegenwoordig zijn er ook aanhanger bedrijven, waarbij je een aanhanger kunt leasen. Zo is het aankoop bedrag niet enorm en kun je op je eigen manier gebruik maken van de aanhangwagen. 

Meer weten over een plateauwagen?

Ben je enthousiast geworden over de vele mogelijkheden die een plateauwagen met zich meebrengt? Wil je graag meer informatie over plateauwagens? Neem dan nu gerust contact op met Aanhangwagendirect. Een plateauwagen van Aanhangwagendirect is van goede kwaliteit. Daarnaast denken ze graag met je mee door middel van een vrijblijvend advies. Naast een plateauwagen kopen bij Aanhangwagendirect kun je uiteraard bij hun ook terecht voor het kopen van bakwagens. 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/

Gerelateerde artikelen

Meer sfeer in huis? Zo doe je dat!

Kandelaars voor in huis

Je tuinhuis of overkapping zomerklaar maken? Begin nu alvast