Amsterdam Plaza
Image default
Woning en Tuin

Voorkom ruzie met de buren over je grond

Je hoopt waarschijnlijk dat het nooit gebeurt, maar het kan zomaar gebeuren dat je buren en jij in een ruzie verstrikt raken. Dit kan over van alles en nog wat gaan. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je een hond hebt die misschien nog een beetje veel blaft, maar kan het ook gaan over het feit dat de woning van de buren ervoor zorgt dat de waarde van jouw woning lager wordt. Het kan om van alles en nog wat gaan. Zo kan het bijvoorbeeld ook over de grond gaan waar jouw woning op gebouwd is.

Waar houdt het op?

Een van de discussiepunten waar je dan vaak mee te maken kunt krijgen, is het feit dat je buren het idee hebben dat je op hun grond aan het bouwen bent. Of dit nu een woning is, of een afbakening als een schutting, dit moet natuurlijk op je eigen grond gebouwd worden. Het is alleen lang niet altijd makkelijk om te zien of je nog net op je eigen grond zit, of dat je misschien net op de grond van je buren terecht bent gekomen. In dat geval is het dus fijn om even echt duidelijk te hebben waar jouw perceel eindigt en waar het perceel van je buren begint.

Precies meten

Het komt er dan eigenlijk op neer dat er iemand langs moet komen om even heel precies te gaan meten. Je laat dan dus eigenlijk grensreconstructie kadaster uitvoeren. Er komt dan een landmeter langs die zich heeft ingelezen op de historie van jouw perceel en dus precies weet wat er nog bij zou moeten horen. Vervolgens wordt er met speciale meetapparatuur gemeten wat bij wie hoort.

Duidelijk laten zien wat bij wie hoort

Als laatste zorgt een landmeter er dan natuurlijk ook voor dat het duidelijk is waar jouw land nou eigenlijk ophoudt. Dit wordt vaak gedaan door middel van paaltjes of andere herkenbare markeringen. Zo kan er nooit meer onenigheid bestaan over welke grond nu van jou is en welke grond bij je buren hoort. Dat is wel zo prettig voor beide partijen.

 

https://kadastralekaart.com/producten/grensreconstructie