Amsterdam Plaza
Woning en Tuin

Voor- en nadelen om te wonen in Amsterdam

Een grote stad trekt natuurlijk aan als een magneet en dat geldt voor alle generaties. Of je nu een student bent die de grote stad in wil of je bent een museumliefhebber op leeftijd, alles is in een stad als Amsterdam aanwezig. Van de prachtige grachten, tot de sfeervolle pleinen, het groen en de zeeën aan mogelijkheden en culturen. Wel is de stad de afgelopen jaren erg veranderd en kan je je afvragen of dit voordelig of nadelig te noemen is. Het feit dat de stad steeds drukker en voller is bijvoorbeeld is voor lang niet iedereen een pluspunt. Het gevoel dat je in een constant pretpark voor toeristen leeft weegt dat op tegen de zonnige steegjes en de herontdekte wijken. En als je rond loopt hoor je dan ergens nog Amsterdams, of hoor je dat tegenwoordig meer in de Zaanstreek en de polder?
Wat maakt het wonen in Amsterdam nog leuk en wat maakt het minder aantrekkelijk?

Nadelen door onvoorziene interesse

Ondanks het feit dat het goed is voor de economie, de stad en het land is de exorbitante groei van toeristische bezoeken aan de stad Amsterdam wel een doorn in vele ogen. Als je in een tram stapt, hoor je veelal diverse talen maar geen Nederlands. Het fietsverkeer is veelal een gehuurde groep fietsers die al dan niet zichtbaar toeristisch stuntelen of een gevaar vormen voor de rest van de weggebruikers. Het is een lastige weegschaal, aangezien het ook fijn is dat zoveel mensen de stad omarmen waar ook jij je hart hebt verpand. Echter is de drukte wel zo massaal en niet seizoensgebonden dat de lichtelijke trek de stad uit ook begrijpelijk is. Ook is het zo dat de huizenmarkt natuurlijk de pan uit is gerezen en dat een fatsoenlijk woning niet meer te betalen is. Zo wordt de stad een gebied voor grootverdieners en hiermee wordt de diversiteit wel een beetje de das omgedaan.

Voordelen uit liefde voor de drie kruisjes

Naast alle drukte en massale zaken, zijn er ook zeker dikke pluspunten waardoor je in Amsterdam zou willen wonen. Zo is Amsterdam een historisch punt als het gaat om handel en kunst. Hier zijn tal van grote schilders te bezichtigen en prachtige grachtenpanden te aanschouwen. Naast de culturele aspecten is het zo dat je wat betreft de huizenmarkt een vrij divers aanbod tot je kan nemen. Ook al is de markt gespannen, naast huur en koop van bestaande woningen kan je ook makkelijk online nieuwbouw bekijken in Amsterdam. Juist door de grote vraag naar woningen in deze mooie stad, zijn er ook veel nieuwbouw projecten waar jij wellicht je toekomstige droomhuis tussen vindt.

Gerelateerde artikelen

Een nieuw klusproject met golfplaten

Een luxe schaakbord van marmer kopen?

Een dakkapel van 4 of 5 meter biedt meer meerwaarde op uw woning