Amsterdam Plaza
Image default
Woning en Tuin

Zo bespaar je op je gasrekening

Wil jij graag je gasverbruik verminderen, dan zijn hier een aantal relevante tips die je kunt gebruiken. Dankzij de stijgende kosten als gevolg van de klimaatcrisis is het namelijk essentieel om gas te besparen in het huishouden. Er zijn meerdere manieren die ervoor zorgen dat jij minder kosten hebt voor het gebruiken van gas. Een eerste manier om dit te doen is door het isoleren van vloeren en ruimtes. Dit zorgt ervoor dat er meer warmte kan worden binnengehouden, waardoor je minder snel je thermostaat hoeft aan te zetten. Daarnaast wordt er ook vocht voorkomen in de ruimte, zodat je additionele problemen ook voorkomt.

Besparen op de thermostaat

Er zijn nog een aantal andere manieren om op de thermostaat te kunnen besparen. Zo kan je ervoor kiezen om de temperatuur met een graad te verlagen. Dit kan ervoor zorgen dat je aanzienlijk zult besparen op je gasrekening. Denk ook aan een klokplan dat je kan instellen, door de thermostaat in de nacht uit te schakelen en wanneer je langdurig weg bent ook uit te zetten. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om verwarmingen in bepaalde ruimtes niet aan te zetten, bijvoorbeeld in ruimtes die niet of amper gebruikt worden. Zo zorg je ervoor dat je met een paar eenvoudige stappen flink bezuinigt op de gasrekening.

Je verwarming laten controleren

Een andere reden dat je kosten van de gasrekening hoger kunnen uitpakken, is door gebrekkig onderhoud. Controleer dit na door een vakman langs te laten komen, die voor jou kan kijken of de ketel nog in goede staat is. Een ketel of verwarming die niet goed meer functioneert zorgt er namelijk voor dat je meer gas zal verbruiken om een oppervlak te kunnen verwarmen. De vakman zal in dit geval jouw systeem vernieuwen, zodat je weer als vanouds je verwarming kunt reguleren. Door je systeem regelmatig te controleren kan je dus preventief geld besparen op de gasrekening.