Amsterdam Plaza
Mode en Kleding

Stijltips voor heren overhemden

Je hebt je shirt aan, je voelt je geweldig. Je bent klaar om de wereld in te trekken en te profiteren van de vele mogelijkheden die voor jou beschikbaar zijn. Wat als er enkele eenvoudige stijltips zijn die je kunnen helpen er nog beter uit te zien in je overhemd? Die zijn er! Een goede vuistregel is om er altijd voor te zorgen dat je heren overhemd goed aansluit op je lichaam, welk type overhemd het ook is. Als je er stijlvol uit wilt zien en tegelijkertijd een professionele uitstraling wilt behouden op het werk, overweeg dan om een ​​button-down kraag te dragen met een pantalon of jeans. Het beste van deze look is dat hij maximaal comfort biedt zonder in te boeten aan stijlpunten.

Het patroon moet geschikt zijn voor de gelegenheid

Het patroon moet geschikt zijn voor de gelegenheid. Over het algemeen wil je geen gestreept overhemd dragen naar bruiloften, begrafenissen of sollicitatiegesprekken. Als je plaids of ruiten wilt dragen tijdens een evenement dat om iets anders vraagt, probeer ze dan te combineren met een effen broek en schoenen. Als je naar iets meer casual gaat, zoals werk of school, kun je ervoor zorgen dat je outfit er niet te formeel of te slordig uitziet als je het simpel houdt door het bij effen kleuren te houden.

Match de kleuren met je garderobe

De kleur en het patroon van je overhemd moeten overeenkomen met de kleur en het patroon van je broek, stropdas, sokken en schoenen. Als je een zwart pak met een bruine riem hebt, draag dan een wit overhemd. Het contrast tussen de twee kleuren op zich is te veel voor één outfit. Door ze op elkaar af te stemmen, creëer je een elegantere look die geschikt is voor werk of speciale gelegenheden. Als je een kaki broek met bretels draagt, kies dan voor een Oxford blauwe of witte button-down omdat ze elkaar mooi aanvullen.

Kies je halsband zorgvuldig

Je halsband moet een aanvulling zijn op je gezichtsvorm, of deze nu rond of ovaal, vierkant of driehoekig is. Als je een rond gezicht hebt, kies dan een button-down kraag die breder en korter is dan het shirt zelf om je uiterlijk in balans te brengen. Vermijd lange puntige kragen omdat ze de kin nog breder laten lijken dan hij al is.

Ga voor de juiste pasvorm

Je kunt tegelijkertijd comfortabel en modieus zijn. Begin met een overhemd dat goed past. Het moet nauwsluitend zijn, maar niet te strak, en ook niet wijd of los. Je hemd mag niet zo lang zijn en ook niet zo kort dat je hele achterkant bloot komt te liggen als je voorover buigt.

Gerelateerde artikelen

Online kinderschoenen

Stijlvolle Zusss kleding voor dames

Voorkom rugpijn door een verkeerde BH