Amsterdam Plaza
Image default
Gezondheid

Snurkbeugel kopen: 3 tips

Experts zijn het erover eens: de snurkbeugel is de effectiefste oplossing tegen snurken. Wil jij graag een snurkbeugel kopen? Lees dan onderstaande 3 tips.

Snurkbeugel: waarom zo effectief?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de snurkbeugel werkt bij grofweg 90% van de snurkers. Een enorm aantal. Waarom is de snurkbeugel nu zo effectief?

Ten eerste omdat de snurkbeugel de belangrijkste oorzaken van snurken aanpakt. In de meeste gevallen wordt snurken veroorzaakt door verslapte spieren in de mond en keel. Bij iedereen ontspannen de spieren tijdens de slaap meer dan overdag, maar bij sommige mensen vindt er extreme verslapping plaats.

Dit kan ontstaan door onder andere erfelijkheid, ouderdom, oververmoeidheid, alcoholgebruik of het gebruik van slaap- of kalmerende middelen. 

Doordat de spieren ontspannen, zakt de onderkaak naar achteren. En hiermee ook het zachte gehemelte en de huig. Het gevolg is dat de keelholte en daarmee ook de luchtweg geblokkeerd raken. Hierdoor wordt de luchtstroom turbulent en dit veroorzaakt trillingen van de keelweefsels. Deze trillingen zijn de directe oorzaak van het snurkgeluid dat je hoort.

De snurkbeugel pakt dit aan. Het is een bitje dat je ‘s nachts draagt en dat de onderkaak van de snurker naar voren houdt. Dit zorgt ervoor dat deze niet naar achteren kan vallen. Kortom: de luchtweg blijft de gehele nacht vrij en er vindt geen gesnurk plaats.

Snurkbeugel kopen?

Wil jij graag een snurkbeugel kopen? Lees dan hieronder 3 dingen waar je rekening mee moet houden.

1. Prijs

Snurkbeugels kunnen ontzettend duur zijn. Zeker als je ze laat aanmeten bij de tandarts. Het is daarom een veel beter idee om een snurkbeugel bij een erkende webshop te kopen. Deze beugels kosten vaak maar een paar tientjes.

2. Aanpasbaar

Zorg ervoor dat de beugel die je kiest aanpasbaar is op je gebit. Een aanpasbare beugel zal fijn zitten en zul je dus niet uit willen duwen. Hij is daarom veel effectiever dan een standaard beugel.

3. Proefperiode

Check van tevoren of je bij de webshop waar je voor kiest een proefperiode hebt. Hiermee kun je de beugel testen en krijg je je geld terug als hij toch niet blijkt te werken.

Aanrader: Mr. Anti Snurk

Kies voor de snurkbeugel van Mr. Anti Snurk als je een beugel van een erkende webshop wilt die aanpasbaar is, goedkoop (slechts €27,95) en die je uit kunt proberel (7 dagen).

Mr. Anti Snurk is een bedrijf dat is aangesloten bij het keurmerk Webwinkelkeur en is dus zeer betrouwbaar. Ze hebben ook vele positieve reviews van klanten.