Amsterdam Plaza
Zakelijke dienstverlening

Outplacement Amsterdam

Outplacement kan worden ingezet wanneer medewerkers de organisatie moeten verlaten. Outplacement is echter meer dan alleen het zoeken van nieuw werk. Ook wordt er terug gekeken op de carrière tot nu toe. Welke loopbaankeuzes heeft iemand gemaakt en waarom? Daarna worden er nieuwe kansen onderzocht en wordt er een plan van aanpak gemaakt.
Outplacementbureau Werkcontact in Amsterdam biedt outplacement in Amsterdam aan waarbij de aanpak ook typisch Amsterdams is: effectief, resultaatgericht en zonder toeters en bellen.

Outplacement

Wanneer een werkgever te horen heeft gekregen dat deze de organisatie moet verlaten kan dat een behoorlijke klap in het gezicht zijn. Twijfel en onzekerheid kunnen toeslaan. Twijfel over de eigen mogelijkheden en onzekerheid over de financiële gevolgen van het ontslag. Het is daarom van belang dat er direct deskundige hulp wordt ingeschakeld. Outplacementbureau Werkcontact kan daarbij helpen met het inzichtelijk maken van iemands mogelijkheden, zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt en de weg naar het daadwerkelijk bemachtigen van nieuw werk wat bij iemand past.

Outplacement houdt meer in dan hulp bij het solliciteren en het maken van een goed cv. Ook is er aandacht voor de verwerking van het ontslag. Het is belangrijk dat iemand zich weer zeker gaat voelen voordat er gesolliciteerd gaat worden. Je hebt immers maar één kans om een eerste indruk te maken.
Tijdens de beroepenoriëntatie wordt dan ook eerst ingezet op wat iemand wil en kan. Daarnaast start de praktische begeleiding naar een nieuwe baan.

Outplacement biedt mogelijkheden!

Tijdens die fase krijgt de medewerker alle hulp die nodig is bij het solliciteren. Hulp bij het presenteren op internet, het inschrijven op vacaturewebsites, het zoeken naar vacatures en het daadwerkelijk reageren op vacatures. Daarnaast kan er ook jobhunting worden ingezet. In dat geval krijgt de medewerker hulp van een persoonlijke jobhunter die actief op pad gaat om vacatures te vinden die specifiek geschikt zijn voor de ontslagen medewerker.

https://www.outplacementverzekering.nl

Gerelateerde artikelen

AVG goed inzetten

Een comfortabele touringcar huren voor een leuke trip

Waarom een boekhoudkantoor u verder kan brengen!