Amsterdam Plaza
Image default
Aanbiedingen

Oud en Nieuw vieren in Amsterdam? 5 ideeën!

Oud en Nieuw is één van de meest geliefde feestdagen ter wereld. De stad Amsterdam is een bruisende hoofdstad die unieke en spannende manieren biedt om het nieuwe jaar te verwelkomen en om het oude jaar gedag te zeggen. Het maakt niet uit of je een inwoner van Amsterdam bent of de stad bezoekt tijdens de jaarwisseling, er zijn talloze manieren om dit te vieren. Lees de tekst hieronder goed door voor de 5 beste ideeën om Oud en Nieuw te vieren in Amsterdam.

1. De Magere Brug

Een van de meest iconische locaties in Amsterdam om Oud en Nieuw te vieren is bij de Magere Brug. Deze brug loopt dwars over de Amstel en wordt prachtig verlicht tijdens de feestdagen. Als het Oud en Nieuw is, kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de vuurwerkshow. Veel mensen verzamelen zich langs de oevers van de rivier om te genieten van de kleurrijke show die de lucht verlicht. Het vuurwerk begint om middernacht en gaat door tot in de vroege ochtenduren. Zorg ervoor dat je ruim op tijd aankomt om een goede plek te bemachtigen.

2. Feesten 

Amsterdam staat bekend om zijn bruisende nachtleven en Oud en Nieuw is geen uitzondering. De stad biedt een grote verscheidenheid aan feesten en evenementen om het nieuwe jaar dansend te beginnen. In Amsterdam kun je terecht bij bekende clubs zoals de Melkweg, Paradiso en Shelter. Deze clubs organiseren speciale Oud en Nieuw feesten met bekende dj’s en live-acts. Deze evenementen zijn vaak snel uitverkocht, dus zorg ervoor dat je op tijd je kaarten koopt.

3. Boottocht op de grachten

Een boottocht op Oud en Nieuw is een geweldige manier om de stad Amsterdam te ervaren. Tijdens de jaarwisseling worden er speciale rondvaarten georganiseerd. Je kunt meedoen tijdens een boottocht en genieten van een feestelijke sfeer en een prachtig uitzicht op de vuurwerkshows. Je kunt kiezen voor een luxe privéboot of deelnemen aan een groepstour. Veel van deze boottochten zijn inclusief drankjes, hapjes en live muziek.

4. Thuis vuurwerk afsteken

Een vuurwerkshow in Amsterdam is natuurlijk gaaf om te bezoeken. Maar er gaat ook niets boven thuis vuurwerk afsteken. Zeker wanneer je jonge kinderen hebt zal je ze hiermee een plezier doen. Let wel: verdiep je in de regelreving op het gebied van vuurwerk in Amsterdam. In sommige gebieden is vuurwerk verboden. Wil je liever thuis vuurwerk afsteken? Dan kun je vuurwerk kopen in Amsterdam bij diverse betrouwbare en erkende aanbieders. 

5. Dineren 

Je kunt Oud en Nieuw ook op een rustige manier vieren door te gaan dineren met je gezin of vrienden. Samen dineren is een uitstekende manier om Oud en Nieuw te vieren, ook als je kinderen hebt of als je wilt vieren met een grote groep. Er zijn tal van restaurants in Amsterdam die speciale diners aanbieden voor deze gelegenheid. Geniet van een heerlijke maaltijd met een feestelijke sfeer en live entertainment.